četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominacija Hamiltona u Belgiji za novu pol poziciju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Belgije. Branilac titule je u Spa došao do pete pol pozicije ove sezone, a 93. u karijeri.

Hamilton je bio u svom svetu danas u kvalifikacijama, a njegovu dominaciju pokazuje razlika od pola sekunde u odnosu na timskog kolegu Valterija Botasa. Treći je bio Maks Fertšapen, koji je imao minimanal zaostatak u odnosu na Botasa.

Bez obzira na dominaciju Hamiltona, borba za niže pozicije je bila i te kako zanimljiva. Danijel Rikardo iz Renoa je imao sjajne kvalifikacije, a malo je falilo da nadmaši Maksa Ferštapena. Odmah iza Rikarda je bio Aleksander Albon iz Red Bula, a njemu će se u trećem startnom redu pridružiti Esteban Okon iz drugog Renoa. Najbolju desetoricu su kompletirali Karlos Sains, dvojac iz Rejsing Pointa Serhio Peres i Lens Strol, kao i Lando Noris iz Meklarena.

Očajne kvalifikacije je imao Ferari koji se na svim treninzima mučio. Šarl Lekler koji je prošle sezone osvojio pol poziciju morao je da se zadovolji tek 13. m

estom, a Sebastijan Fetel je bio 14. Ispred njih su se našli čak i vozači Alfa Taurija Danijel Kvjat i Pjer Gasli.

Džorž Rasel iz Vilijamsa je bio 15, dok je prvi ispod crte bio Kimi Raikonen u Alfa Romeu. Iza Raikonena redom su se poređali Roman Grožan iz Hasa, Antonio Đoviniaci u drugoj Alfi, a samo začelje je pripalo Nikolasu Latijiu u drugom Vilijamsu i Kevinu Magnusenu iz Hasa.

Trka za Veliku nagradu Belgije je na programu u nedelju od 15:10.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje