petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominacija Kvartarara, Rosi ponovo na postolju

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo pobednik je trke za Veliku nagradu Andaluzije koja se i ovog vikenda vozila na stazi „Anhel Nieto“ u Heresu. Kvartararo je ostvario drugu uzastopnu pobedu u kraljevskoj klasi, a iza njega na postolju su bili Maverik Vinjales i Valentino Rosi.

U prvih 10 našli su se Takaaki Nakagami, Žoan Mir, Andrea Doviciozo, Pol Espargaro, Aleks Markes, Žoan Zarko i Aleks Rins.

Tok trke:

Pobednik trke je bio poznat već posle nekoliko krugova, jer je Kvartararo uspešno odbranio pol poziciju. Od početka je vozio u sjajnom ritmu i već posle nekoliko krugova napravio dovoljno veliku razliku za miran finiš trke. Ipak, trka je bila i te kako zanimljiva, jer su se vodile velike borbe za one niže pozicije.

Vozač Pramak Dukatija Frančesko Banjaja je imao sjajnu trku. Mladi Italijan se sjajno probio između Vinjalesa i Rosija i relativno sigurno držao drugo mesto. Na njegovu nesreću u samom finišu trke došlo je do kvara na motoru, te je Banjaja bio primoran da odustane.

Potom je usledila velika borba između Rosija i Vinjalesa. Popularni „Doktor“ je odolevao napadima Vinjalesa sve do pretposlednjeg kruga, kada je Vinjales sjajnim manevrom pretekao timskog kolegu i zauzeo drugo mesto. No, Rosi sigurno neće biti nezadovoljan, jer se vratio na postolje posle pauze od 15 meseci.

Sjajan je bio i Takaaki Nakagami, jer je završio kao četvrti i može se reći da je odbrani ime Honde.

U generalnom plasmanu Fabio Kvaratararo ima maksimalnih 50 bodova, a prati ga Maverik Vinjales sa 40.

Moto GP šampionat se nastavlja 9. avgusta kada je na programu trka za Veliku nagradu Češke u Brnu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje