sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominacija Mercedesa, Hamiltonu pol pozicija u Mađarskoj

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio novu pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Mađarske. Hamilton je do 90. pol pozicije u karijeri došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:13.447 minuta, što je ujedno i novi rekord staze. Drugi je bio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas, dok je treći bio Lens Strol iz Rejsing Pointa.

U prvih deset su se našli još Serhio Perez, Sebastijan Fetel, Šarl Lekler, Maks Ferštapen, Lando Noris, Karlos Sainc i Pjer Gasli.

Tok kvalifikacija:

Prvi deo kvalifikacija je protekao u znaku vozača Vilijamsa, jer su i Nikolas Latifi i Džordž Rasel uspeli da se kvalifikuju u Q2. Ekipa Vilijamsa proživljava jako težak period tokom ove i prošle sezone, a plasman u Q2 je veliki uspeh za njih.

Tokom Q2 dela kvalifikacija bilo je jasno da će se borba za pol poziciju voditi između dvojca iz Mercedesa. Još jednom se pokazalo da su Mercedesi druga dimenzija u odnosu na ostatak karavana. Luis Hamilton je zabeležio najbolje vreme, a u stopu ga je pratio Valteri Botas.

Veliko razočarenje je Aleksander Albon koji nije uspeo da se plasira u Q3 deo kvalifikacija, a ništa bolje nije prošao ni Reno, jer Danijel Rikardo i Esteban Okon nisu otišli u Q3.

Na startu Q3 dela kvalifikacija Luis Hamilton je odvezao fenomenalan krug i već tad se moglo naslutiti da će doći do nove pol pozicije. Valteri Botas je pritiskao timskog kolegu i pri drugom izlasku na stazu uspeo da sustigne vreme Hamiltona, ali ovaj je u svom drugom izlasku na stazu dodatno poboljšao svoje vreme i potpuno zasluženo došao do pol pozicije.

Jako dobre kvalifikacije su imali u Rejsing Pontu, jer su treću i četvrtu poziciju zauzeli Lens Strol i Serhio Perez, koji su tako iza sebe ostavili sumorni dvojac iz Ferarija.

Maks Ferštapen je imao velikih problema sa bolidom, te se morao zadovoljiti sedmom pozicijom.

Trka je na rasporedu u nedelju od 15:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje