petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

DOMINIK TIM – ALEKSANDER ZVEREV – NAJAVA POLUFINALA AUSTRALIJAN OPENA

Drugi polufinalni par u muškom delu turnira na Australijan openu čini se Dominik Tim i Aleksander Zverev. Kladionice su izašle sa kvotom 1,50 na pobedu Tima. Nekima je to možda čudno, ali mi se potpuno slažemo sa takvom postavkom kvota.

Dominik Tim igra turnir iz snova. Njegov potez da u svoj stručni štab dovede Nikolasa Masua je bio pravi pogodak, jer je on prava dopuna za Tima. Od njegovog dolaska Tim je napradovao u svim segmentima igre, a to se posebno odnosi na igre na betonu. Njihova interakcija tokom mečeva je pravi pokazatelj koliko se dobro slažu i rezultati normalno dolaze.

Na putu ka polufinalu Dominik Tim je redom povbeđivao Manarina, Bolta, Frica, Monfisa i Nadala. Posebno se ističe ona pobeda nad Nadalom, jer je pokazala da može da se nosi sa najboljima. U ključnim trenucima je bio bolji igrač, u trenicima kada mu nije išlo nije se predavao i uvek je pronalazio pravi udarac da ga izbavi iz nezgodne situacije. Apsolutno sve štima kako treba i bez obzira na veliku potrošnju Tim će biti spreman za ovaj, ali i naredni meč ako do njega dođe.

Što se Zvereva tiče konačno je probio barijeru zvana četvrtfinale grend slema. Zaista mu je polazilo sve za rukom, ali to ne mora da znači da će biti sve ok u ovom meču. Zverev je redom pobeđivao Ćekinata, Gerasimova, Veradska, Rubljova i Vavrinku. Ako malo bolje pogledamo možemo reći da je imao više nego solidan žreb. Baš mu se sve otvorilo, ali ništa mu se ne može oduzeti.

Kada je analiza ovog meča u pitanju nju moramo početi od Dominika Tima, jer je on ključ meča. Stilski on nikako ne odgovara Zverevu, jer je odličan defanzivac i uvek, ali uvek tera na udarac više. Zverev činjenica ima dosta samopouzdanja nakon ovih pobeda, ali kroz celu svoju karijeru je pokazao da je labilna ličnost. Dovoljno je 2-3 poena da mu ukradete i tu kreće nervoza. Tu postoji taj problem sa drugim servisom koji se uglavnom pojavi onda kada njemu najmanje treba.

Iskustvo je svakako bitno u ovakvim mečevima, a ono je na strani Tima. Iako Zverev ima više masters titula, grend slem je neki drugi nivo, jer se ipak igra na pet setova. Dominik Tim je odigrao mnogo polufinalnih mečeva, i to protiv najboljih na svetu. Igrao je finale Rolan Garosa i sigurno zna kako da se postavi u ovakvim situacijama.

Uslovi mu apsolutno odgovaraju, jer bez obzira što je podloga brza sva ona toplina na i van terena njemu godi. To se videlo protiv Nadala i videće se protiv Zvereva.

Bez obzira što je Zverev prolazio glatko, ponavljamo to nekad ume da bude i kontra produktivno. Možda je bolje ponedak se malo pomučiti proći kroz sve patnje.

Mi verujemo u Tima te tipujemo na njegovu pobedu sa dva i više setova razlike. U međusobnim duelima Tim vodi sa 6-2 što je svakako pokazatelj da Tim zna kako da igra protiv Zvereva.

Predlog za klašenje: HS1 – 1,5 1,92

Sigurnija opcija: Pobeda Tima 1-1 1,80

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.thestatszone.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje