petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominik Tim – Novak Đoković – Najava polufinala u Londonu

Danas su na rasporedu polufinalni mečevi završnog Mastersa u Londonu. Program u singl konkurenciji otvaraju Austrijanac Dominik Tim i srpski teniser Novak Đoković. Kladionice su prednost dale Novaku Đokoviću sa kvotom 1,55, a margina za gemove iznosi 23,5.

Širom sveta se vodi polemika da li Đoković uopšte treba da bude favorit u ovom meču. Opet na pominjemo on jeste favorit, jer kladionice kao i uvek prvo gledaju ATP rank koji je na strani Đokovića. On u većini slučajeva nema nikakava uticaja na ishod meča, ali tako oni funkcionišu.

Dominik Tim je u polifinale prošao kao prvoplasirani u svojoj grupi. Pobedio je Nadala i Cicipasa, a poražen je od Rubljova. Nakon dve sjajne partije protiv u prva dva kola, poraz od Rubljova je bio očekivan, jer Tim nije imao za šta da igra, a igrao je i protiv više nego odličnog Rubljeva. Austrijanac je pokazao sjajan tenis, posebno u meču protiv Nadala u kom je nadjačao Španca. To nije lako učiniti, čak i na ovoj brzoj podlozi koja ne odgovara Nadalu. Austrijanac je bio hrabar, pokazao je da je na mentalnom planu mnogo napredovao i rezultati su tu. Osvajanje Mastersa i US Opena nikako nisu slučajnost, i ne govore mnogi bezveze da je Tim najveća pretnja po veliku trojku.

Što se Đokovića tiče daleko je to od najboljeg izdanja. U prvom kolu je očekivano dobio Švarcmana, nakon toga je vraćen u realnost, jer ga je Medvedev dobrano isprašio. U borbi za polufinale je pobedio Zvereva, a to je dobio na čisto iskustvo. Nije Zverev bio toliko lošiji, ali kada ste jaki na mentalnom planu kao što je Đokovića, onda se dešava da i kada ne igrate dobro dobijate svoje protivnike.

Biće zanimljivo pratiti ovaj meč, pre svega taktički pristupt Tima. Za očekivati je da on bude agresivniji od Đokovića, jer samo tako može da dobije. Takav pristup meču mu je doneo pobedu protiv Nadala, ali to je mač sa dve oštrice. Ukoliko se krene loše onda će se pojaviti zrno sumnje, a ako krene dobro onda se Đokoviću ne piše dobro.

Meč će obilovati dugačkim razmenama, a tu se prednost mora dati Timu. Iako je Đoković juče izgledao dobro u relijima protiv Zvereva, danas će biti potpuno drugačije, jer Tim igra na potpuno drugom nivou. Austrijanac je spreman da prebacuje do mile volje, a svi znamo da Đokoviću to ne odgovara. Biće onih dugih i napornih poena, i to na duže staze ide u prilog Đokoviću.

Očekuje se velika borba i zaista je teško proceniti ko će u finale. U takvim okolnostima igraju se gemovi, jer je podlga brza, servis radi posao, a kada na sve to dodamo da su obojica preiskusni i da se dobro poznaju, to onda znači da će sitnice odlučivati.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje