petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Doping skandal trese muški tenis

Novi doping skandal drma muški tenis. Čielanski teniser Nikolas Hari privremeno je suspendovan pošto je utvrđeno da je koristio nedozvoljena sredstva tokom završnog turnira Dejvis kupa. Nakon testa koji je izvršen tokom finala Dejvis kupa ispostavilo se da je Hari pozitivan na ligandrol i stanozolol.

Izjava Harija:

Prošlog novembra, dok sam igrao Dejvis kup za Čile, dao sam dva uzorka urina. Prvi je bio čist, ali su u drugom su bile dve zabranjene supstance. Nivo u kome su pronađene je toliko mali da nisu mogle da mi donesu ikakvu prednost. Želim da znate da nikada namerno nisam konzumirao nijednu zabranjenu suspstancu i protivim se dopingu. Narednih dana pokušaću da razjasnim ovu situaciju“.

I najbolji dubl igrač sveta Robert Farah bio je pozitivan na doping. Njegovi nalazi su utvrdili korišćenje nedozvoljene suptance Boldenon.

Farah je nedavno objavio da neće igrati na predstojećem Australijan openu iz privatnih razloga, ali izgleda da je doping pravi razlog za ne igranje.

Izjava Faraha:

„Pre nekoliko sati ITF je me obavestila o prisustvu Boldenone na testu koji sam uradio u 17. oktobra 2019. u Kaliju. Samo dve nedelje ranije uradio sam anti-doping test u Šangaju i on je bio negativan. Takođe, tokom karijere sam uradio 15 različitih testova i svi su bili negativni. Kako mi je saopšteno od strane Kolumbijskog olimpijskog komiteta, Boldenona se može naći u kolumbijskom mesu i može da utiče na rezultate“.

Za sada se ne zna koliko dugo će Farah van terena. Sigurno je da neće igrati na Australijan openu, što znači da će njegov dubl partner Huan Sebastijan Kabal morati da potraži novog partnera.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje