petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Doviciozo najbrži u Kataru

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobednik je trke za Veliku nagradu Katara. Italijanski motociklista je do pobede došao posle turbulentne završnice, a odlučile su 23 hiljaditinke. Drugio je bio vozač Honde Mark Markez, dok je treći bio vozač LCR Honde Kal Kračlou.

U prvih 10 bili su još Aleks Rins, Valentino Rosi, Danilo Petruči, Maverik Vinjales, Žoan Mir, Takaaki Nakagami i Aleš Espargaro.

Ljubitelji Moto GP-ja su mogli da uživaju u fenomenalnoj trci do samog kraja. Iako je krenuo sa pol pozicije Maverik Vinjales je lošim startom sve uprskao, i pao na osmu poziciju. Andrea Doviciozo je od početka trke držao prvu poziciju, ali ostatak karavana predvođen Markom Markezom je vrebao iz prikrajka. Vozač Suzukija Aleks Rins je bio jedan od agilnijih vozača tokom cele trke. Mladi Španac se borio sa Markezom i Doviciozom, ali ga je jedna greška u drugoj polovini trke koštala vrlo verovatno postolja. Tu grešku je iskoristio Kal Kračlou koji je tako stigao do postolja.

Najveća borba je vođena između Dovicioza i Markeza što je u neku ruku bilo i očekivano. Mark Markez je uspeo u pretposlednjem krugu da izbije na čelo, ali snaga Dukatija na startnociljnom pravcu je dala Doviciozu prednost, te je Italijan u poslednji krug ušao kao vodeći. Markez je svim silama pokušavao da obiđe Dovicioza, ali Italijan se nije dao te je za svega 23 hiljaditinki bio brži i tako odneo pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje