Advertisement

Monday night fudbal je rezervisan za Nju Orelans i Drua Brisa koji večeras vrlo verovatno ispisuje istoriju NFL -a. Naime, Brisu fali samo 201 jard da prestigne legendarnog Pejtona Meninga po broju prebačenih jardi. Ovo je jedno od najvećih dostignuća u NFL -u i nema sumnje da će sve oči biti uprete u Drua Brisa.

Nju Orelans će igrati protiv Vašington Redskinsa i ovo će biti duel sjajnih napada predvođenih upravo Druom Brisom i Aleksom Smitom.

S obzirom da će Bris vrlo verovatno oboriti Meningov rekord mi ćemo više analizirati igru Nju Orelansa i samog Drua Brisa.

Pošto je ovo veče Drua Brisa evo njegove statistike:

Dru Bris je godinama unazad jedan od najbolji QB u ligi koji u poslednjih nekoliko sezona ima preko 4000 prebačenih jardi. Čovek prosto prkosi godinama, a kada ga štite kako treba napad Nju Orelansa će uvek biti efikasan.

U ova četiri meča Dru Bris je prebacio 1295 jardi uz 8 TD i 0 INT. Dakle, nijedan presečan pas i zato je Nju Orelans u nizu od tri pobede.

Dru Bris je drugi QB u ligi po kompletiranim pasovima, a realno bi trebalo da je prvi, jer je prvoplasirani Vinston odigrao samo pola utakmice. Bris ima 122/161 kompletiranih pasova što iznosi 78,8 % tačnih dodavanja.

Napad Nju Orleansa je četvrti u ligi ako se gledaju zbirno svi parametri. Prosečno postižu 34,2 poena uz 418,2 osvojene jarde po meču.

Kada je pas igra u pitanju Nju Orelans je osmi napad u ligi sa 1255 prebačene jarde uz 313 po meču. Kroz pas igru su postigli 8 TD.

Trčanje nikada nije bila jača strana Nju Orleansa, jer Bris važi za QB koji isključivo baca. Ipak, Nju Orleans je draftovao sjajnog trkača Alvina Kamaru koji je sada jedan od boljih trkača u ligi. Balans između napada kroz vazduh u napada trčanjem je bolji pa je i napad Nju Orelansa raznovrsniji.

Nju Orleans je 17. u ligi po trčanju sa 422 osvojene jarde, 104,5 po meču, ali uz 7 TD.


Jako bitna stvar za ovako velika dostignuća su mediji. Američka javnost voli da pravi veliki hajp kada su ovako veliki rekordi u pitanju. Setite se samo utakmice kada se Kobi Brajant opraštao protiv Jute. Kobi je u tom meču imao 50 + poena i ispraćen je kako dolikuje.

Pored Kobija, izdvojili bismo titulu Denvera na oproštaju Pejtona Meninga. Mening je te sezone bio povređen, a napad Denvera nikako nije bila jača. Ipak, odbrana je uz znak zahvalnosti prema Meningu koji je mnogo toga uradio za tim odradila posao i donela popularnom šerifu titulu za oproštaj od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Primera ima još mnogo, ali činjenica je da u Americi kada treba da se obori neki rekord to se čuje na sva zvona i nema sumnje da će tako biti i večeras.

Meč protiv Vašingtona sigurno neće biti lak, ali nas ne bi začudilo kada bi sudije malo navlačile za Brisa i Nju Orleans, jer oboriti rekord kakav će Bris verovatno večeras oboriti nije mala stvar.

Naš predlog za večeras možda jeste malo rizičniji, ali zbog rekorda i cele te priče mi ćemo probati sa overom Nju Orleansa.

Predlog za klađenje: Nju Orelans više od 28,5 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here