sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Drugi strelac litvanskog prvenstva potpisao za Zenit!

Zenit iz Sankt Peterburga, nakon argentinskih, konačno se okrenuo dovođenju domaćih fudbalera iz Rusije. Naime, sa ruskim fudbalskim gigantom trogodišnji ugovor potpisao je i 22-godišnji centralni napadač Andrej Panjukov koji je stigao iz litvanskog Atlantasa.

Talentovani fudbaler karijeru je započeo 2011. godine u moskovskom Dinamu, a u naredne 4 godine pored plavo-belog nosio je na pozajmicama i dresove Himkija, Spartaka iz Naljčika, kalinjingradske Baltike i upravo Atlantasa, čiji igrač je zvanično postao tokom leta 2015. godine. Za ekipu iz Klajpede do danas je ostvario ukupno 38 nastupa, gde je upisao 7 asistencija i čak 31 pogodak, dok je tokom tekuće sezone postao drugi strelac litvanskog šampionata sa 11 golova (2 asistencije) na 14 odigranih utakmica. Od te 2015. godine kao pozajmljeni igrač Atlantasa nastupao je za francuski Ažaksio i Ažaksio II, kao i portugalsku Bragu i Bragu II.

Kao član mlađih kategorija rusko nacionalnog tima (U17, U18, U19 i U21) od 2011. godine odigrao je ukupno 44 utakmice, a pritom je postigao čak 26 pogodaka.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje