utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Drugo današnje pojačanje češke Sparte stiže iz Srbije!

Talentovani srpski fudbaler Srđan Plavšić postao je najnovije pojačanje češke Sparte iz Praga. Mladi napadač je u novi klub stigao iz redova srpskog vicešampiona Crvene Zvezde za sumu od oko 1,5 miliona evra, a detalji ugovora nisu poznati.

21-godišnji desni krilni napadač u Crvenoj Zvezdi proveo je nešto manje od 2 godine, s’ obzirom da je ugovor potpisao u avgustu 2015. godine. Do danas je za crveno-bele ostvario 72 nastupa, a pritom je postigao 10 golova i 17 asistencija. Tokom prethodne sezone ostvario je 39 nastupa, a upisao je i 8 golova i 5 asistencija. Sa beogradskim klubom je u sezoni 2015-16 osvojio šampionsku titulu, dok je u prethodnoj sezoni uzeo tek srebrno odličje, a tokom perioda provedenog u crveno-belom dresu bio je jedan od najvažnijih šrafova kluba iz Ljutice Bogdana.

Karijeru je započeo 2012. godine u ČSK-u iz Čelareva, a nakon toga nastupao je za subotički Spartak i beogradsku Crvenu Zvezdu. Od 2015. godine aktivan je reprezentativac Srbije, a trenutno je član U21 tima. Dres reprezentacije nosio je tokom tekućeg Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godine.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje