sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Drugo mesto za 3×3 reprezentaciju Srbije na turniru u Holandiji

Muška seniorska 3h3 reprezentacija Srbije nije uspela da trijumfuje na pripremnom turniru u Amsterdamu – bolja od naše bila je prva reprezentacija domaćina Holandije. Iako rezultat ovog turnira nije u prvom planu, ostaje žal zbog poraza jer je finale gledao i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije – Dušan Tadić.

U prvom meču dana protiv Holandije 2 naši reprezentativci su pružili standardno kvalitetnu partiju i slavili rezultatom 21:15. Najefikasniji u timu Srbije bio je Ratkov sa 9 poena, a pratili su ga Kovačević sa 7, Savić sa 4 i Kojić sa jednim postignutim poenom.

Reprezentacija Holandije 1 je u sledećem meču, u kome je imala imperativ pobede kako bi se plasirala u finale, prikazala izuzetnu partiju i slavila rezultatom 21:17. Koliko je domaći tim bio raspoložen za igru govori i činjenica da su pogodili čak sedam šuteva za dva poena! U našoj reprezentaciji Ratkov, Vasić i Kovačević su postigli po 5 poena, dok je Majstorović ubacio dva.

Neposredno pred početak finalne utakmice, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i amsterdamskog šampiona Ajaksa – Dušan Tadić, došao je da pozdravi i poželi sreću pred finalni meč celokupnoj 3h3 delegaciji Srbije.

Ipak, ni uz podršku fudbalskog kapitena, reprezentacija Srbije nije uspela da dobije izuzetno težak i uzbudljiv meč protiv prve ekipe Holandije. Domaćin je slavio rezultatom 21:20. Kao i u prethodnom meču, domaćin je izuzetno šutirao za dva poena, ovoga puta u čak tri situacije na samom isteku napada. Tokom celog meča viđena je rezultataka “klackalica”, pa je naša reprezentacija na kraju imala i prednost od 20:19. Ipak, domaće sudije su dosudile Srbiji (koja je bila u bonusu) faul čime su omogućile Holandiji dva slobodna bacanja za samu pobedu – što su domaći i iskoristili za konačan trijumf. U timu Srbije najefikasniji je bio Vasić sa 8 poena, a pratili su ga Kojić sa 6, Majstorović sa 5 i Savić sa jednim postignutim poenom.

Reprezentaciju Srbije u narednim danima očekuju mečevi zatvorenog tipa sa reprezentacijama Holandije i Katara pre odlaska na još jednu proveru pred Olimpijske igre koja će od 21-23. maja biti u francuskom Voironu (učešće na međunarodnom turniru Big Twelve).


Izvor: KSS 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje