utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Džeksonvil Jaguarsi – Majami Dolfinsi – Najava meča

Thursday night football i derbi Floride između Džeksonvil Jaguarsa i Majami Dolfinsa. Kladionice su izašle sa 1,60 kvotom na pobedu Džeksonvila, a margina na poene iznosi 46,5 poena.

Brkovi su ponovo u modi. Tako moramo da otvorimo analizu Džeksonvil Jaguarsa, jer njihov kvoterbek Gardner Minšu predvodi svoj tim na veoma dobar način. Niko na svetu nije mogao da zamisli da će Džeksonvil nakon svih odlazaka iz tima sezonu započeti sa 1:1, a verujte da je moglo bez problema da bude 2-0. U prvom kolu Džeksonvil je razmonitrao Indijanapolis Koltse, tim koji je projektovan da se bori za sam vrh AFC konferencije, a u drugom kolu su izgubili od Tenesija tima koji je prošle sezone igrao konferencijsko finale sa samo tri poena razlike.

Čini se da je maksimalna rasterećenost i nedostatak presije apsolutno prijao Džeksonvilu, jer taj tim ni u svojim najboljim danima nije postizao tako veliki broj poena (Koltsima su dali 27, a Tenesiju 30).

Gardner Minšou za sada ima 49/65 kompletiranih pasova za 512 prebačenih jardi. Bacio je 6 pasova za tačdaun i 2 intersepšna, ali generalno gledano odigrao je iznad svih očekivanja. Kao glavna napadačka opcija se izdvaja sjajni trkač Džejms Robinson koji je za dve utakmice imao 3 nošenja za 164 jarde uz 1 postignut tačdaun.

Kada je hvatački korpus u pitanju verovali, ili ne Gardner Minšu je u ove dve utakmice koristio čak 10 različitih hvatača, a jedan Kanzas Siti koji je najpoznatiji po igri kroz vazduh je koristi osvega sedam hvatača. Apsolutna senzacija od napada i mora im se čestitati na tome.

Odbrana usled silnih odlazaka najboljih igrača među kojima su Džejlen Remzi, Kalais Kembel, Janik Engakve i još mnogi je dosta slaba, ali opet ponavljamo igra se na hajp koji ide uz Minšua i to za sada donosi rezultat.

Sa druge strane su Majami Dolfinsi koji su sezonu započeli sa 0-2. Nije ovo iznenađenje svakako, jer je taj tim još uvek u nekoj fazi pravljenja novog tima, a i imali su težak rasporedu vidu Nju Inglanda i Bafalo Bilsa.

Protiv Nju Inglanda Rajan Ficpatrik nije bio na svom nivou, jer je bacio čak tri intersepšna, ali i sa takvom igrom Majami je bio u igri. Moramo dodati da su sudije nekim kontroverznim odlukana pogurale malo Nju Ingland, ali na to su već mnogo navikli.

U drugom meču Majami je igrao protiv dosta jačeg protvnika i igrao je dosta bolje. Bili su u totalnom egalu sa Bilsima tokom većeg dela meča, ali u onim ključnim trenucima suvi kvalitet igrača Bafala je izašao na videlo, te je Majami pretrpeo poraz sa svega tri poena razlike.

Čini se kao da se vide neki obrisi u igri Majamija, no sve to zavisi od Rajana Ficpatrika. Ukoliko on bude na nivou Majami će moći da igra sa svim egal utakmice, u suprotnom samo on će ukopati svoj tim.

Tok utakmice i predlog za klađenje:

Postoji neko nepisano pravilo za ove utakmice koje otvarauju novo kolo. Amerikanci to nazivaju short week i generalno gledano preziru taj termin. Razlog za takvo rezonovanje jednostavan, a to je manjak vremena za pripremu utakmica. To se pre svega misli na odbranu koja realno gledano nema vremena da se pripremi za novu napad koji ih čeka. Tu naravno imamo nespremne timove i naravno više poena. Napad je tu dosta fleksibilniji, jer postoji već napravljen playbook i po njemu se igra cela sezona.

Druga stvar koja ide u prilog poenima jesu sasvim solidni napadi i jednih i drugih. Rekli smo već da je Džeksonvil postigao 27 i 30 poena protiv Koltsa i Tajtansa, a to su mnogo jači timovi od Majami Dolfinsa. Apsolutno ne vidimo razlog zašto ne bi nastavili u istom ritmu.

Treća stvar koja opet ide u prilog overu jeste Rajan Ficpatrik. Kako god taj čovek bude igrao poena će biti, jer ako igra loše protivnici će lagano uzimati lopte i postizati poene, a ako pak igra dobro onda nema te odbrane u NFL ligi koja može da ga zaustavi. S obzirom da je ovo neka vrsta derbija verujemo da će biti raspoložen za igru.

Sve u svemu miriše ovo na poene, jer opet kažemo Džeksonvil igra iznad svih očekivanja, a to su prepoznale i kladionice koje su ih postavile po prvi puz za favorita.

Predlog za klađenje: Više od 46,5 poena

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje