petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

DŽOANA KONTA – KAROLINA PLIŠKOVA – NAJAVA FINALA U RIMU

U velikom finalu turnira u Rimu gledaćemo duel između Karoline Pliškove i Džoane Konte. Za mnoge je ovo iznenađujuće finale, jer obe teniserke ne preferiraju šljaku. Ipak, njihov plasman u finale je apsolutno zaslužen, i nema sumnje da nas očekuje prava borba.

Konina Golgota  čini se da je prošla. Kada kažemo Golgota mislimo pre svega na problem sa povredama. Konta je u svojevremenom bila top 10 teniserka, ali onda su počele povrede i sve je otišlo u propast. Najviše su je mučila leđa, ali kada je zdrava sposobna je za najviše domete. Nakon finala u Rabatu koje je je izgubila na neverovatan način, Konta je smogla snage da se plasira u finale Rima, a nije bilo lako. Dobila je neko odlične igračice poput Kiki Bertens i čini se kao da se polako vraća.

Angažovanje Končite Martnez za glavnog trenera je bio pravi potez koji je napravila Pliškova. Ona je u svojim izjavama jasno rekla da ju je uzela za trenera zbog njene igre na šljaci i travi. Rezultati su odmah stigli, i Pliškova je u finalu.
Posebno bi istakli napredak Pliškove na psihološkom planu. Tokom ove nedelje je bilo mečeva u kojima je gubila, nije igrala dobro, ali nije klonula i na kraju je uspela da pobedi. To ranije nije uspela da uradi, a takve mečeve bi po pravilu gubila. Zaista, jeedan veliki napredak u svakog segmentu i na Pliškovu treba računati na Garosu.

Ako uđemo u malo dublju analizu ovog duela odmah se primećuje da su ovo dve teniserke koje gaje sličan stil igre. Obe imaju snažne servise i teže da skrate poen što je moguće više. Ne verujemo da ovo finale može da se reši posle dva seta, jer su obe tokom ove nedelje pokazale oscilacije i nesposobnost da se odigra ceo meč u kontinutetu. Pliškova po pravilu sporo kreće, ali kasnije pali motore, dok Konta teško pravi brejkove, a i kada ih napravi vrlo teško potvđuje brejkove.

Za nas jedno egal finale iako kvote govore drugačije. Do sada su odigrale 5 mečeva i svih 5 su otišli u over. Nešto slično očekujemo i danas.

Predlog za klađenje: Više od 21,5 gemova 1,80 Maxbet

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje