subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

DŽON IZNER – FELIKS OŽE ALIASIM – NAJAVA POLUFINALNOG DUELA

U okviru prvog polufinala masterasa u Majamiju gledaćemo duel između branioca titule Džona Iznera i nadolazeće svetske zvezde Feliksa Ožea Aliasima.

Kladionice su postavile Džona Iznera za favorita, što je sasvim normalno, jer em što brani titulu em ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima.

Bez obzira na sve dobre partije koje je Feliks pružio u poslednja dva meseca, mišljenja smo da se njegova bajka završava večeras, jer Izner servira veoma dobro i baš ga je teško brejknuti.

Ovo su razlozi zbog kojih mislimo da Izner dobija:

1) Mladi Feliks zaista igra puno tenisa u poslednje vreme. On je svoju turneju započeo još u februaru, kada je igrao na turniru u Buenos Ajresu. U Argentini je svoj prvi meč odigrao 12. februara, a sve do danas je odigrao neverovatnih 18 mečeva što je mnogo. Generalno gledano njegovi mečevi su uglavnom tesni i neizvesni. Po pravilu ima taj brejkova koji dodatno troše igrače što na mentalnom što na fizičkom planu. Mali se zaista isforsirao do krajnjih granica i to se polako vidi u njegovoj igri.

2) Nismo sigurni, ali ne verujemo da mladi Feliks ima iskustva igranja mečeva protiv tipa igrača kakav je Izner. Kada kažemo „tipa“ mislimo na visoke igrče čije je glavno oružje servis. Ovo može biti jako bitan faktor, jer treba vremena igračima da se naviknu na te bombe koje dolaza sa druge strane mreže. On, to iskustvo gotovo da nema, a s obzirom kako Izner servira ove nedelje u Majamiju pitanje je kako će se Feliks snaći na protivničke servis gemove.

3) Mnogi umanjuju uspeh koji Izner pravi tokom svih ovih godina, jer je on jelte „samo džin“ koji zna da servira. To je delimično istinito, ali mnogi potcenjuju njegovu psihološku snagu. Neverovatno je koliko je Džon psihički stabilna ličnost na terenu. Sigurni smo da kao branilac titule oseća veliki pritisak, a i te taj brejkove koje on igra svakodnevno nije lako dobijati. Izner je ove nedelje odigrao četiri meča, i verovali, ili ne sedam od osam setova je otišlo u taj brejk.

U velikoj većini taj brejkova Izner je bio u zaostatku. U prvom meču protiv Sonega je bio u deficitu, Ramos mu je napravio brejk, Agut je imao dva mini brejka u drugom setu, ali nije iskoristio svoju šansu. Sve te neizvesne setove Izner je uspeo da preokrene i ovo nikako nije slučajno. Izner je mentalno veoma jak teniser i zato je tu gde jeste. On tačno zna šta mu je mana, a šta vrlina i drži se neke svoje igra ma kakva ona bila. Dakle, Izner nije samo server već jedna jaka glava koja ume da dobija neizvesne duele, a to pola top 10 tenisera nema u svojoj igri.

Još jedna jako bitna stvar kada su Iznerovi mečevi u pitanju jeste potcenjivanje njegovog bekenda. Mnogi igrači u taj brejkovima igraju na siguricu. Po pravilu se igra na Iznerov bekend ziheraška loptica, koja nema ni snagu ni brzinu. Izner takve loptice po prirodi napada, pa ako uđe ušla je, a ako ne ništa. To je na primer bila Agutova greška, jer se na 3-0 povukao iza osnovne linije i čekao grešku, a Izner je udario dva vinera i tu je bio kraj meča. Mnogo potcenjen igrač i ako mu dopustite da on napada nećete se lepo provesti.

Mnogo je stvari koje idu na ruku Izneru u ovom meču. Razlika između njegovog prvog i drugog servisa bukvalno ne postoji. U nekim situacijama taj drugi servis je produktivniji od prvog. U ova četiri meča Izner je odsevirao 77 asova i imao je 82% (170/206) osvojenih poena nakon prvog servisa. Uspeo je da ubije ritam igračima poput Aguta i Edmunda, a u igri bez ritma Izner je kralj baš zbog servisa.

Svaka čast Feliksu na svim rezultatima koje je do sada napravio, ali kada Izner servira ovako dobro onda nema leka. Na celom ATP turu postoji svega 5 igrača koji mogu da se nose sa njim kada servira ovako, a Feliks barem za sada ne spada u tu grupu.

Predlog za klađenje: Pobeda Iznera 1,60 Maxbet

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje