petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EL: Koliko Zvezda može u Španiji?

U Tau Vitoriji od 20:30 u Buesa Areni odigraće se meč 21. kola Evrolige gde će Baskonia Saski dočekati Crvenu Zvezdu MTS.

Baskonia je na 9. mestu sa 9 pobeda, dok Zvezda ima pobedu manje i nalazi se na 11. mestu. U prvom meču ovih rivala u hali Aleksandar Nikolić slavila je španska ekipa 85-81. Visoki igrači Voitgmann i Shengelia su predvodili napada (33 poena postigli), dok je Lessort sa 19pt i Ognjen Dobrić sa 17pt.

Dobrić je odigrao odličan meč ABA lige protiv Partizana kada je šutirao 6-7 za 3 poena. Pitanje je kakve će rotacije danas imati Alimpijević s obzirom da se u ekipu vraća James Feldeine. Beograđani neće moći da računaju na Peru Antića i Marka Kešelja.

Bodovi koje smo osvojili u prethodnom periodu protiv Olimpijakosa i Partizana su uz važnost tih mečeva, i svojevrsna mala potvrda da igramo bolje kada imamo vremena da treniramo. Očekuje nas utakmica sa Baskoniom na gostujućem parketu. U odnosu na prvi meč, nije se mnogo toga promenilo kod njih, oni su promenili trenera neposredno pred našu prvu utakmicu u Beogradu, igraju dobro, konstantni su, i potpuno zasluženo su tu gde su na tabeli Evrolige, u ravnopravnoj borbi za plasman u TOP 8.  Kada govorimo o Baskoniji, u pitanju je ekipa koja je jedna od najboljih na centarskim pozicijama 4 i 5. Imaju puno opcija na toj poziciji, čvrsti su, stabilni, i sve to na pravi način povezuje igrom u oba pravca jedan od najboljih plejmejkera trenutno, Grejndžer“ rekao je trener crveno-belih i osvrnuo na period između prve i ove druge utakmice sa Baskoniom:

Oni se od tada nisu mnogo promenili, ali mi jesmo kao tim u odnosu na taj početak. Igrači su napredovali i individualno, i sve to stavili u službu tima. Nismo bez šanse“ rekao je trener crveno-belih.


Baskonia se zahvalila na saradnji bivšem igraču Partizana – Kevin Jonesu koji je popunjavao rupe kada je španska ekipa bila pogođena povredama.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje