petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

EL: Real Madrid – Maccabi Tel Aviv

Od 21h u odigraće se 17. runda Evrolige gde će se sastati Real Madrid i Maccabi iz Tel Aviva.

Ovi rivali imaju najviše odigranih međusobnih mečeva u istoriji evropskih kupova. Čak 53 meča je odigrano, od čega je kraljevski klub dobio 31. Real se nalazi ove sezone u samom vrhu Evrolige uz Olimpijakos i CSKA, dok je Maccabi imao dosta problema sa uklapanjem u igru totalno renoviranog tima sa puno zvezda.

Kraljevski klub je ove godine fascinantan kod kuće, ne samo da su srušili CSKA kao najvećeg rivala, već su izgubili samo 1 meč (25.10. protiv Baskonie). Imaju skor kod kuće 7-1 u Evroligi, a takođe ni u šampionatu nisu izgubili nijedanput. Pred domaćom publikom beleže preko 90 poena u proseku (90,25).

Ove sezone rivali imaju jedan duel u Tel Avivu gde slavio Real rezultatom 89-82.

Real ima najboljeg šutera za 3 poena (pored Jaycee Carrolla), Maciulis ima najbolji procenat šuta u Evroligi sa skoro 62%. Luka Dončić je zvezda u usponu, a Llull spada u najbolja 3 skorera lige sa 18,4 poena po meču.

Sergio Llull – najviše pogođenih trojki u istoriji Real Madrida

Od kada je došao na klupu pre 2 nedelje, Bagatskis je podigao poljuljano samopouzdanje ekipe. On je treći trener u sezoni koji pokušava da sklopi nesumnjivo talentovanu ekipu. Najbolji strelac je Goudelock sa 16,1 poen, a čini se da Victor Rudd igra sve bolje. Quincy Miller koji je bio vođa Crvene Zvezde prošle sezone još uvek pronalazi svoju formu, ali dobija minute (prošli meč odigrao 18 minuta uz 3 poena).
Istina je da u prvenstvu Izraela drže prvu poziciju i da im je trenutno to sekundarno takmičenje, ali izgubiti meč od ekipe koja se ne nalazi u poziciji za Plejof, dovoljno govori o samopouzdanju Maccabia.

Da li ćete verovati novom treneru i odličnim igračima koje poseduje Maccabi, ili ćete igrati na neosvojivu tvrđau u Madridu kao realnu opciju? 

Dodatni hendikep Real Madrid -6,5 @1,50 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje