sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Empoli jači za mladog Slovenca

Empoli je danas realzovao transfer mladog slovenačkog igrača Mihe Zajca iz redova ljubljanske Olimpije, a vrednost ovog transfera je 1,5 miliona evra.

 

Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler najbolje se snalazi na mestu ofanzivnog veziste, za Olimpiju je ove sezone odigrao 21 meč, postigao 8 golova i zabeležio 1 asistenciju. Ponikao je u Interbloku iz Ljubljane, ali je kao jako mlad prešao u NK Bravo.Odakle je najpre poslat na pozajmicu u Celje.Za Celje je odigrao 58 mečeva, postigao 3 gola i imao 7 asistencija.Posle povratka prelazi u Olimpiju u transferu vrednom 400 hiljade evra. Za ljubljansku ekipu odigrao je 77 utakmica,postigao 19 golova i zabeležio 12 asistencija , i postao jedan od važnijih igrača kluba iako ima tek 22 godine.

Za reprezentaciju Slovenije je odigrao 3 meča ,a prošao je i sve mlađe uzrasne kategorije nacionalne selekcije.

O ovom transferu Zajc je izjavio : ,, Prvo i pre svega, želeo bih da se zahvalim NK Olimpija Ljubljana, a posebno njegovom predsedniku, Milanu Mandariću, koji je bio od prvog dana maksimalno korektan prema meni i istovremeno prema mojim ambicijama. Ovom prilikom, želim da još jednom ponovim da nisam imao nameru da žurim u odlasku iz zemlje, ali je želja vodećih ljudi u Empoliju da me odmah dovedu i u isto vreme daju značajno mesto u početnih jedanaest , to je jednostavno bio preveliki izazov , tako da smo na kraju, a na zadovoljstvo obe strane, dogovorili moj prelazak. Olimpiji želim u budućnosti  sve najbolje i da se u mesecu maju radujemo odbrani svoje nacionalne titule. Uveren sam da će moji bivši prijatelji  uspeti u tome „

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje