petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Engleska – Nemačka (EURO U21) polufinale, najava meča!

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA ZA MLADE SELEKCIJE

ENGLESKA vs NEMAČKA

Početak: 18 časovaStadion:Mieyski u Tychy-u

Sudija: Gediminas Mažeika (Litvanija)

Engleska selekcija je do polufinala došla posle ne baš sjajnog starta u grupi protiv Švedske, kada je golman Pikford spasao svoju selekciju poraza odbranivši penal u 81.minutu, u narednom meču još jedno slabo poluvreme ove reprezentacije i prednost Slovačke 0:1, da bi u drugom delu igre prekrenuli i slavili veliku pobedu. U poslednjem meču, savladana je selekcija domaćina Poljske 3:0, a igrač utakmice bio je fudbaler Lestera, Grej. Na ovom meču povrede su zaradili važni igrači, centralni vezni Čalobah i levi krilni napadač Redmond, koji nisu trenirali u ponedeljak i čiji nastupi su neizvesni. 

Čalobah (levo) i Redmond(desno) propustili su trening u ponedeljak i po najavama će teško početi meč protiv Nemačke!

Gde bi selekcija Engleske mogla da ostvari prednost: Pre svega smatramo da Engleska ima kvalitetnijeg čuvara mreže, mladi Pikford jedan je od najperspektivnijih golmana, što je i dokazao na prvenstvu. Što se tiče igrača u polju brzi krilni napadači Grey, Murphy i ako zaigra Redmond biće nezgodni za čuvanje nešto slabije pokretnim defanzivcima Nemačke.

Selektor Engleske, Aidy Boothroyd je pred meč izjavio: ,, Znamo da imamo težak zadatak pred nama, ali ako želite da budete najbolji, morate i da pobedite najbolje. Radujemo se tome i uzbuđeni smo zbog toga. Teško je objasniti  mešavinu emocija, umoa i mentalnog pritiska, naročito ako bude došlo do izvođenja penala. Ali mi smatramo da smo malo spremniji nego što smo ikada bili.“ 

Moguća postava Engleske: Pickford – Holgate, Chambers, Mawson, Chilwell – Ward-Prowse, Hughes, Baker, Gray – Swift – Abraham.


Nemčka selekcija je posle dve rutinske pobede protive neugodnih Čeha i Danaca, u poslednjem meču u grupi odigrala pomalo kalkulantski i štedela se za duel polufinala, te je poražena usled čega je Italija prošla kao najbolja drugoplasirana selekcija. U dosadašnjem toku turnira, Nemci su uz Špance možda pokazali i najkonstantniju formu i stil igre. U veznom redu dominira triling iskusnih Bundesligaških igrača, iako još po godinama mladih reprezentativaca, to su Arnold, Dahoud i Meyer, koji odlično pas igrom brzo prenose težište igre na stranu protivnika. Svih 5 golova postigli su različiti igrači, tako da ova selekcija ne zavisi od učinka pojedinaca.

Gde bi selekcija Nemačke mogla da ostvari prednost: Mesto gde su Nemci sigurno jači od mladih reprezentativaca Engleske jeste upravo vezni red, igrači poput Arnolda i Dahouda su zaduženi za brzi prenos lopte i defanzivnu igru, dok su za kreaciju i zaduženi nešto ofanzivniji Gnabri i Meyer, za koje će Engleska odbrana teško naći adekvatno rešenje.

Selektor Nemačke, Stefan Kuntz je rekao: ,, Imamo iskustvo igranja protiv Engleske iz prijateljskog meča, odigranog u martu, kada smo slavila 1:0, ali svaka utakmica ima svoju istoriju. Ima sigurno stvari u igri Engleske na koje moramo da se fokusiramo, ali ipak je najbitnija naša igra. Ako svi pruže dobru partiju i odigraju sa 100%, teško da može bilo ko da nas pobedi.“

Nemačka fomracija 4-2-3-1 do sada je davala rezultata!

Moguća postava Nemaca: Pollersbeck -Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt-Arnold, Dahoud- Weiser, Meyer, Gnabry – Selke.


U meču odigranom u martu, slavila je selekcija Nemačke, golom Amirija, a većina igrača koij će danas izaći na teren, igrali su i u tom meču. Oba tima su na tom meču uputila po 12 udaraca u gol, 5 u okvir i 7 van okvira gola. Dok je u kornerima bilo 7:6 za Englesku i ovi statistički podaci govore o ujednačenosti ovih timova. Jedinu razliku u odnosu na ovaj meč mogli bi da vidimo u središnjici veznog reda Engleza, gde neće biti Loftus Čika koji zbog povrede i nije sa selekcijom, kao ni sveže povređenog Čalobaha.


Očekuje nas svakako jedan odličan meč u kojem će selektori pokušati nekim taktičkim iznenađenjima da prirede neprijatnost protivniku, veliki problem će za organizaciju igre Engleske i sam napad tima predstavljati odsustvo Čalboha i Redmonda ukoliko ne zaigraju, te mi prednost dajemo mladim Nemcima.

PREDLOG za klađenje:

  • Nemačka prolazi u finale (ili posle 90.minuta ili posle produžetaka i penala) kvota 1,60

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje