petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Engleski defanzivac završio karijeru

Proslavljeni engleski defanzivac Lejton Bejns (Leighton Baines) objavio je da se povlači iz profesionalnog fudbala i time završava svoju 18 godina dugu karijeru.

Bejns je poslednji meč u karijeri, a samim tim i u dresu Evertona, odigrao tokom današnjeg dana protiv Bornmuta (1:3), a na terenu je proveo poslednjih 20 minuta.

– “Izuzetno sam ponosan što sam predstavljao Everton tokom poslednjih 13 godina i zato mi je ova odluka veoma teško pala, ali su mi razgovori sa porodicom pomogli da shvatim da je ovo pravi trenutak za to. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali tokom mog boravka u Evertonu, posebno navijačima koji su bili fantastični prema meni od trenutka kada sam potpisao prvi ugovor“, poručio je iskusni fudbaler.

Tridesetpetogodišnji levi bek je svoju profesionalnu karijeru započeo u Viganu, 2002. godine, a za taj tim je nastupao sve do 2007-e kada je transferom vrednim 7,5 miliona evra prešao u Everton.

U dresu tima sa “Gudison Parka“ je za 13 godina odigrao 420 mečeva, postigao 39 golova i 67 asistencija, a došao je i do nekoliko individualnih priznanja, kako na nivou kluba tako i Premijer Lige.


Naslovna fotografija: Youtube/Everton Football Club (Screenshot)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje