petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Engleski fudbalski klub, dobija prvi drveni stadion na svetu!

Fudbalski klub Forest Green Rovers dobiće stadion koji će u potpusnosti biti napravljen od drveta, a gradnja je povrena firmi koja je pobedila u konkurenciji preko 50 firmi iz celog sveta za projekat izgradnje tima Nacionalne lige.

Firma koja je odnela pobedu pripada pokojnoj Zahi Hadid, iračko-britanskom arhitetekti. Projekat je napravljen tako da stadion bude najzelneniji na svetu, u potpusnosti izgrađen od drveta, a sve u skladu sa nazivom ovog kluba.

Stadion će biti nalik talasastoj posudi sastavljenoj od drvenih letvica koje će činiti konstrukciju. Svako sedište će biti tako postavljeno da gledaoci mogu da posmatraju utakmicu bez da im neko zaklanja pogled.

Predlog takođe uključuje prirodni rezervat, čvorište javnog prevoza i obnovu Stroudwater kanala u Gloucestershire.„Nasleđe, ambicija i vizija kluba se reflektuje i na nas, pa kombinovanjem najnovijih istraživanja o materijalima i građevinskim tehnikama sa novim pristupima stvaramo ekološki održiviju arhitekturu“, rekao je direktor ZHA Jim Heverin.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje