subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Eovaldi sjajan, Jenkiji poklekli u wild card utakmici!

U 02h posle ponoći po našem vremenu odigrana je wild card utakmica MLB lige izneđu Boston Red Soxa i New York Yankeesa. Pobednik ovog duela će ići u polufinale američke konferencije a rival će mu biti Tampa Bay Rays.

Na brdu su bili za domaći Boston Eovaldi dok je za popularne Jenkije bacao Gerritt Cole. Gosti su bili favoriti po svemu prikazanom u sezoni, a Eovaldi je pre 11 dana primio protiv današnjeg rivala 7 poena.

Eovaldi sjajno kreće utakmicu i ne daje ništa gostima u 1.izmeni. Kad su svi mislili da će 1.izmena biti gotova bez poena Cole gubi Deversa na 3-2 countu a potom posle šetnje Bogarts mu udara home run i dovodi Boston u vodstvo od 2:0. U 3.izmeni Kyle Schwarber udara još jedan home run za domaće i sad je 3:0. Eovaldi kontroliše utakmicu i povlači 11 zaredom udarača do 6.izmene. Onda na scenu stupa Rizzo koji udara home run i smanjuje na 3:1. Vidno uzdrman posle home runa sledeći udarač Judge mu udara singl i trener Cora se odlučuje posle ovoga da zameni Eovaldija posle 5 1/3 izmene. Umesto njega ulazi Brasier.

Stanton udara jaku loptu na zid i trener odlučuje da Judge koji je bio na prvoj šalje do kuće, međutim to nije bio dobar potez i Bogarts sjajnim bacanjem ga izbacuju i tu verovatno lomi utakmicu.

Odmah Boston uzvraća u 6. donjoj izmeni tako što Verdugo udara Double i ubacuje Bogartsa u poen. Na semoforu je 4:1.

U sledećoj izmeni na pune baze opet sjajni Verdugo pokazuje svoje udaračko umeće i čisti baze ali biva izbačen na drugoj. Rezultat je 6:1. Judge udara home run u 9.izmeni i smanjuje na 6:2, a posle toga closer Bostona pravi 3 brza auta i zatvara utakmicu!

Boston će u Tampi igrati polufinale a meč će se igrati u noći između četvrtaka i petka od 02h. Bolji od 5 utakmica će igrati u finalu konferencije protiv pobednika duela Houston Astros i Chicago White Sox.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje