petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EŠLI BARTI – KAROLINA PLIŠKOVA – NAJAVA FINALA U MAJAMIJU

Došli smo i do samog kraja turnira u Majamiju. Preostala su samo finala da se odigraju, a danas je na rasporedu žensko finale, u kojem će snage odmeriti Ešli Barti i Karolina Pliškova.

Iako je Ešli Barti lošije rangirana na WTA listi, kladionice su nju postavila za favorita u ovom meču. To je u neku ruku nalo čudno, jer kladionice kada prave kvote u velikoj većini slučejeva se ugledaju na rank na WTA listi, a on je na strani Karoline Pliškove. Ipak, Ešli Barti je odigrala sjajan turnir u Majamiju i nije sad neko veliko iznenađenje što je blagi favorit. Ona je ove nedelje probila nekoliko barijera, a prva ujedno i najbitnija jesu mečevi protiv top 10 igračica. Na putu do finala pobedila je Petru Kvitovu i Kiki Bertens, i to je znak da polako pronalazi način da dođe do pobede i protiv onih najboljih.

Sa druge strane je Pliškova koja igra sjajan tenis od kada je za trenera uzela Končitu Martinez. Koruplentna Čehinja sada ne igra mahnito na sirovu snagu, već tu istu snagu pravilno i planski raspoređuje. Sve je manje padova u njenoj igri, a za to je zaslužna Končita. Na putu do finala Pliškova je pobedila Martić, Korne, Punticevu, Vodruošovu i Halep. Posebno je bila impresivna pobeda nad Simonom Halep, jer je Pliškova na početku bila u deficitu, ali je na kraju uspela da slavi i to ubedljivo. Ova pobeda ima veliki psihološki značaj za Pliškovu, jer je konačno pobedila Simonu Halep koja ima veliku prednost u međusobnim duelima.

Biće ovo duel dva različita stila tenisa. Barti je u velikom zaostatku kada je snaga u udarcima u pitanju, ali ona sve to nadomesti svojom pametnom igrom i sjajno kretnjom tokom poena. Pliškova je igračica koja snagom probija svoje protivnice, ali večeras će imati problem, jer će za svaki poen morati mnogo da radi, jer će morati mnogo mnogo da trči. To Čehinja baš i ne voli pa će zanimljivo videti koja će nametnuti svoj ritam.

Ova podloga u Majamiju je baš spora pa ti snažni ravni servisi i udarci neće imati toliki uticaj za Pliškovu. Ipak, ona ako želi da pobedi mora da skraćuje poene što je više moguće, jer protiv Barti na duže staze nema šanse.

Barti je pokazala da joj nikakav problem nije da napravi brejk protiv bilo koje teniserke na WTA turu, a već je igrala sličen meč protiv Petre Kvitove koja je sličan tip igračice kao Pliškova.

Ipak, i Ešli Barti ima svoje mane. Ove nedelje je pokazala mnogo slabosti na svoj servis, jer često pruža brejk lopte. Zato su njeni mečevi nešto duži i neizvesniji.

Ako nas pitate teško da će jedna od ove dve teniserke tokom celog meča da dominira. Biće tu oscilacija to je sigurno, a to nam garantuje veliku borbu i vrlo verovatno tri seta. Do sada, Barti i Pliškova su igrale četiri puta i rezultat je nerešen, ali tri od četiri meča je otišao u over.

Naravno, moramo napomenuti mečeve Ešli Barti protiv TOP 10 igračica koji su po pravilu išli u over. Samo ove sezone je odigrala sedam mečeva protiv TOP 10 igračica i šest mečeva je otišlo u over.

Predlog za klađenje: Više od 21,5 gemova 1,69

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje