četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ešli Barti osvojila titulu u Majamiju i izborila plasman u prvih 10 na svetu

Australijska teniserka Ešli Barti osvojila je titulu u Majamiju. Ona je u velikom finalu bila bolja od češke teniserke Karoline Pliškove rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:1) 6:3 posle velike borbe.

Nije krenulo sve tako sjajno za omalenu Australijanku, jer je uvod meča pripao Pliškovoj. Čehinja je nametnula svoj ritam, igrala agresivno, a rezultat svega jeste brejk u trećem gemu i kasnije vođstvo od 3:1. Ipak, Barti se nije predavala i kako je meč odmicao bivala je sve bolja. Barti je insistirala na dužim poenima, jer je u njima ona bolja, a takvom igrom je umarala svoju protivnicu. Barti se relativno brzo vratila na 3:3 i u tim momentima tenis je bio na najvišem mogućem nivou. Prvi set je otišao u taj brejk, a u njemu je bila bolja Australijanka sa 7:1.

Početak drugog seta donosi veliku borbu. Bila je svesna Barti da ako na startu drugog seta dođe do brejka da će to prelomiti meč. Prvi gem u drugom setu je bio maratonski, a Barti je posle maratonskih 19 odigranih poena došla do brejka. To je potpuno slomilo Čehinju koja je bila vidno umorna. Ešli Barti je bila u ritmu, a na kraju nije ni morala da servira za osvajanje titule, jer je napravila brejk u devetom gemu koji joj je automatski doneo i veliku pobedu.

Ovo je četvrta titula za Ešli Barti u singl konkurenciji, i svakako najveća, jer je iz Premijer Mandatori kategorije. Pored velike titule, Ešli Barti će od ponedeljka biti top 10 teniserka, a zauzimaće deveto mesto.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje