Advertisement

Iskusni napadač i doskorašnji član Zulte Waregema, Mbaye Leye svoju karijeru nastaviće u Eupenu. Senegalcu će ovo biti peti klub u Belgiji, a obavezao se na vernost “pandama” do 2020. godine! 

Tamnoputi fudbaler u Belgiju je stigao pre tačno 10 godina, kada je iz francuskog Amiena prešao u Zulte. Kasnije je nosio dresove Genta, Standarda, Lokerena. Napadač je do sada nakupio preko 300 nastupa u “Jupiler” ligi, a najbolje partije koje su ga i proslavile pružao je u Waregemu za koji je odigrao ukupno 202 meča i postigao 87 gola!

Svoju karijeru Mbaye Leye (34) započeo je u domovini u Dakaru. Svojim talentom vrlo brzo je zapao za oko francuskim klubovima, a 2004. godine preselio se na “novi kontinent” kada je postao igrač Lorjena!

I pored odličnih partija koje je pružao u Belgiji, ali i u Francuskoj, ovaj napadač je tek 3 puta bio član reprezentacije Senegala, a za to vreme nije uspeo da se upiše u strelce!

Ovo će svakako biti odlično pojačanje za Eupen koji je očajno ušao u novu sezonu! Trenutno se nalaze na poslednjem mestu na tabeli bez i jednog osvojenog boda.


Preuzmite besplatno našu Android aplikaciju, preko koje možete brzo i jednostavno čitati naše najnovije vesti!

Ukoliko već niste, zapratite našu Facebook stranicu i ostanite u toku sa vestima iz sveta sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here