utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2020 (Kvalifikacije – četvrtak – Grupa I) – najave mečeva i prognoza!

Danas počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020-te godine, a prvi meč odigraće selekcije Kazahstana i Škotske u okviru I grupe kvalifikacija, u ovoj grupi takođe se nalaze i selekcije Belgije, Rusije, Kipra i San Marina!

16:00 Kazahstan – Škotska

Zanimljiv duel dve selekcije koje su po kvalitetu na početku kvalifikacija u ovoj grupi svrstane kao treći i četvrti favorit grupe. Selekcija Škotske moćiće da uđe u ove kvalifikacije mnogo opuštenije jer ih svakako u slučaju da ne uđu u top 2 selekcije očekuje plej of Lige Nacija i mogućnost da tamo izbore svoje mesto na EURO 2020.

Što se tiče selekcije Kazahstana, oni su poznqti kao jako neprijatna selekcija na domaćem terenu, ali smena generacija i mečevi u Ligi Nacija nisu preterano podigli rejting ove selekcije, skor od 1 pobede, 3 remija i 2 poraza (Gruzija, Letonija i Andora) svakako da ne zadovoljava nikog u ovoj zemlji gde se dosta ulaže u razvoj fudbala! Selekcija je sastavljena od igrača iz domaće lige uz Zaynutdinova iz ruskog Rostova, Merkel iz holandskog Heraklesa, Seidakhmet iz bugarskog Levskog, ekipe Kairata i Astane daju po 5 reprezentativaca.  Selekcije će nedostajati najbolji strelac ove generacije Sergei Khizhnichenko (47 mečeva/ 8 golova).

Što se tiče selekcije Škotske, oni nikako ne uspevaju od Svetskog prvenstva 1998. da se nađu na nekom velikom takmičenju, prvo mesto u grupi sa Izraelom i Albanijom (3-0-1) u Ligi Nacija dalo im je veliku nadu da će makar preko ovog takmičenja konačno zaigrati na Evropskom šampionatu. Za prvi meč kvalifikacija selektor tima će imati problema sa golmanima jer nema standardnih Craig Gordona (54/0), kao i McGregora (42/0) koji se penzionisa, sva trojica čuvara mreže imaju ukupno 2 nastupa za nacionalni tim, Bein iz Seltika, Kelly iz Livingstona i McLaughlin iz Sanderlenda. Takođe će faliti sledeći igrači, Charlie Mulgrew (39/3 – odbrana- Blekburn), Robert Snodgrass (26/7 – sredina – Vest Hem), Barry Bannan (26/0 – sredina – Šefild V.), Steven Fletcher (33/10 – napad – Šefild V.), Steven Naismith (49/9 – napad – Harts), Leigh Griffiths (19/4 – napad – Seltik), Matt Phillips (14/1 – napad WBA).

Spisak pozvanih igrača za mečeve u martu!
Svakako da selekcija Škotske jeste favorit u ovom meču, ali ne verujemo da će do lakih bodova na stadionu Astane, pa se opredeljujemo za opreznu varijantu X2&0-3 gola po kvoti 1,50!

20:45 Belgija – Rusija

Selekcija Belgije nije uspela da kroz Ligu Nacija dođe do sigurnije varijante za plasman na EURO, pa će morati u kvalifikacijama da odigra maksimalno i zauzme jedno od prva dva mesta u grupi I, što prema trenutnom stanju ne bi trebalo da bude problem za ovu selekciju. U meču protiv Rusije neće biti kapitena tima Kompanya (87/4 – odbrana – Mančester Siti), Ciman (20/1 – odbrana – Toronto), De Bruyne (68/15 – sredina – Mančester Siti), Witsel (101/9 – sredina – Dortmund), Fellaini (87/18 – sredina – Šandong – povukao se iz selekcije), Mirallas (60/10- napad – Fiorentina). I pored ovih izostanak selekcija Belgije je u izuzetno jakom sastavu! Selekcija Belgije nije poražena na prethodnih 15 mečeva na domaćem terenu!

Spisak selekcije Belgije za mečeve u martu!

Selekcija Rusije posle sjajnog nastupa na Svetskom prvenstvu i ulaska u top 8 timova, odigrala nešto slabije u Ligi Nacija i zauzela drugo mesto u grupi sa Švedskom i Turskom. Tim u odnosu na onaj koji je igrao na šampionatu sveta, razlikuje se u tome što nema golmna Akinfeeva (111/0), potom defanzivca Zenita – Smolnikova (29/1), kao i veznjaka Erokhina (23/1), nema ni Džagoeva (59/9 iz CSKA). Ono što je problem selekcije Rusije jesu igre u gostima protiv jačih selekcija gde retko osvajaju i bod!

Spisak selekcije Rusije za mečeve u martu!

Očekujemo potpunu dominaciju selekcije Belgije pred svojima navijačima u posedu lopte, ali smatramo da ukoliko realizacija bude na nivou, možemo videti makar dve lopte u mreži golmana Rusije! Naš predlog je 1&2-5 gola po kvoti 1,65!


Meč Kipar – San Marino nismo analizirali posebno zbog malih kvota i velike uloge favorita koju ima Kipar!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje