petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: DANSKA – BELGIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Danska i Belgija odmeriće snage danas od 18 časova po našem vremenu u okviru 2. kola grupe B, a utakmica će biti odigrana na stadionu „Parken Stadium“ u Kopenhagenu.

Danci, nakon nesreće koja je pogodila ceo fudbalski svet, imaju jedan poraz iz prvog kola, i to protiv reprezentacije, protiv koje su gotovo sigurno računali, ako ništa, makar na remi. Ipak, situacija se menja, imaju Belgiju i Rusiju kao dva naredna protivnika, pa njihov plasman u nokaut fazu postaje upitan. U svakom slučaju, utakmica iz prvog kola nije merilo kvaliteta Danske, jer su fudbaleri zbog Eriksena bili u apsolutnom šoku. To bi donekle trebalo da se ispravi danas, sigurno da će ciljati makar na remi, protiv kvalitetne Belgije, ali svakako nemaju ulogu favorita danas. Oni će sigurno želeti da odigraju za njega, ali je pitanje koliko će to moći.

Sa druge strane terena biće Belgija koja je u 1. kolu savladala Rusiju rezultatom 3:0, reklo bi se, sa nekih 60-70% snage, i bez ključnog reprezentativca, Kevina De Bruynea. Pokazali su svoj kvalitet i oni su gotovo sigurno učesnici nokaut faze, jer protiv Finaca u 3. kolu ne bi trebalo da imaju mnogo problema. Možda i najteži meč u grupnoj fazi je upravo ovaj protiv Danske, ali treba imati u vidu to da Danska nije kompletna, možda nije psihički najspremnija i teško je očekivati čudo sa njihove strane.

Jan Vertonghen se povredio protiv Rusije i neće igrati, njega će da zameni Thomas Vermaelen, dok je Timothy Castagne takođe zbog povrede van tima i za njega je EURO završen, a najverovatnije ćemo očekivati Thomasa Meuniera na njegovom mestu, jer je i u 1. kolu ušao u igru umesto njega, a uz to se upisao i u strelce.

Ono što je dobra stvar je to što bi Eden Hazard lako mogao u startnih 11, dok je Kevin De Bruyne spreman, ali će verovatno da uđe sa klupe, a isto važi i za Alexa Witsela, koji bi mogao sa klupe da uđe na teren.

Sve u svemu, da je situacija regularna, Belgijanci bi bili apsolutni favoriti. Koliko god pojedini igrači Belgije voleli Eriksena, ovde bi kvalitet trebalo da presudi i da Belgijanci dođu do pobede. Mi ćemo da probamo „P/K2“ po kvoti 1.85, u slučaju da na kraju utakmice vidimo remi, a da Belgijanci povedu u prvih 45 minuta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje