četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: ENGLESKA – HRVATSKA (najava meča i predlog za klađenje)

Engleska i Hrvatska sastaće se u okviru 1. kola grupe D, dok su druge dve reprezentacije u ovoj grupi Češka i Škotska. Ovo je definitivno derbi grupe, jer će upravo od ove utakmice da zavisi hoće li Englezi lako do prve pozicije na tabeli, kako to predstavljaju i kladionice. Utakmica je na programu od 15 časova po našem vremenu, na stadionu „Wembley“ u Londonu.


FIFA rang lista: 4. mesto

Websajt savezahttps://www.thefa.com/England/

Kada bismo napisali da se podiže velika prašina oko favorizovanja Engleza, ne bismo puno pogrešili. Ipak, oni su definitivno jedna od najjačih selekcija u Evropi, i to ne možemo da im osporimo. U Rusiji su osvojili 4. mesto, a svakako da će želeti da nadmaše treće mesto iz 1968. godine i polufinale iz 1996. godine. Trener ekipe, Gareth Southgate, ne forsira konstantno istu igru, niti istu formaciju, pa možemo očekivati formaciju 4-3-3, ili čak 3-5-2 ili 3-4-3. Spoljni igrači su ofanzivno orijentisani, kao i prekidi, samo su neke svetle tačke ove ostrvske reprezentacije. O imenima ne treba mnogo trošiti reči, jer ih velika većina fudbalskih ljubitelja vrlo dobro poznaje.

Ukoliko Harry Maguire izostane sa terena zbog povrede, što je vrlo verovatno, Southgate neće biti previše iznenađen, već bi mogao da nastupi i sa 3 štopera, gde bi Luke Shaw bio centralni bek. Pored Johna Stones-a, Tyrone Mings ili Ben White bi mogli da budu glavni u odbrani. Jordan Henderson se oporavio od povrede i teško ga je očekivati od starta, dok bi Jack Grealish mogao da bude u startnih 11. Još uvek nije poznat sastav u potpunosti, ali ne bi trebalo da bude velikih iznenađenja. Na prijateljskim susretima su slavili rezultatom 1:0 protiv Austrije i Rumunije, a u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo imaju skor od 3 pobede uz gol razliku 9:1. Savladali su San Marino, Albaniju i Poljsku.


FIFA rang lista: 14. mesto

Websajt savezahttps://hns-cff.hr/

Reprezentacija Hrvatske dolazi na 5. Evropsko prvenstvo od 6, koliko je prošlo od osamostaljenja 1991. godine. Aktuelni vicešampioni sveta sigurno će ciljati visoko, a prva utakmica će im biti od ogromnog značaja za dalji plasman. Zlatko Dalić ume da postavi ekipu onako kako treba, formacija u kojoj treba očekivati Hrvate je 4-2-3 i sve oči biće uprte u Luku Modrića, dok ne treba izostaviti fudbalere kao što su Rebić, Vlašić, Kovačić, Perišić, Kramarić, Brozović, i tako dalje. Reprezentacija Hrvatske deluje kompaktno i uigrano, znaju da igraju na rezultat i susretali su se već sa reprezentacijama kao što je Engleska, dok opet treba imati u vidu to da u naredne dve utakmice igraju sa Škotskom i Češkom, protiv kojih bi mogli da ostvare pozitivan rezultat.

Na pripremnim utakmicama su igrali 1:1 sa Jermenijom i izgubili su 1:0 od Belgije, dok su u okviru kvalifikacija za SP 1. u grupi H, ispred Rusije, Slovačke, Kipra, Slovenije i Malte. Izgubili su od Slovenije, ali su pobedili Kipar i Maltu. Hrvati su i na prijateljskim utakmicama igrali u punom sastavu, iako rezultati nisu bili blistavi.

Izostanaka nema, postava je gotovo poznata, uz eventualne upitnike na par pozicija, ali nam ostaje da sačekamo i vidimo.


Sve u svemu, Englezi su apsolutni favoriti ove grupe i Hrvati neće puno izgubiti i da ostanu na 0 bodova posle utakmice na Vembliju. Mogućnost da 3 od 4 reprezentacije prođu grupu, daju mogućnost Hrvatskoj da zabeleže dobre rezultate protiv Škotske i Češke, i tako prođu u narednu fazu. Naravno, treba biti obazriv jer na ovakvim utakmicama, kada reprezentacije nemaju mnogo da izgube, daju još više od onoga što realno mogu, pa su iznenađenja uvek moguća. Ipak, u Londonu, vrlo teško.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje