četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: ENGLESKA – NEMAČKA (najava meča i predlog za klađenje)

Sasvim sigurno najveći derbi 1/8-finala Evropskog prvenstva, odigraće dve selekcije koje za cilj imaju ništa drugo osim osvajanja kontinentalnog šampionata – Engleska i Nemačka.

ENGLESKA 

 

 

ENGLESKA je u prvom delu turnira igrala u Grupi „D“, gde je zauzela prvo mesto sa 7 osvojenih bodova uz gol razliku 2:0. Sa po minimalnih 1:0 savladali su selekcije Hrvatske i Češke, dok su remirizali u susretu bez pogodaka protiv Škotske. I dok „Gordi Albion“ može da bude itekako zadovoljan svojom defanzivom (nijedan primljen pogodak), problemi postoje u napadu, jer su postigli svega dva pogotka, što je zaista premalo u odnosu na kvalitet koji poseduju. Glavni napadač tima – H.Kane je bio potpuno nevidljiv u uvodnim susretima, dok mediji na Ostrvu zameraju selektoru – G.Southate koji ne daje dovoljno prostora za igru sjajnim ofanzivcima – J.Grealish i J.Sancho. Generalno, navijači Engleske i kompletna fudbalska javnost je „razočarana“ dosadašnjim izdanjima ove selekcije, koja upravo u nokaut fazi ima „obavezu“ da pokaže sav svoj kvalitet, koji neosporno poseduje.

IzostanciB.Chilwell i M.Mount prema najavama treba da budu u sastavu danas, nakon 10 dana provedenih u izolaciji i samostalnog treniranja.

Očekivani sastav (3-4-3)J.Pickford – K.Walker, J.Stones, H.Maguire – K.Trippier, J.Henderson, K.Phillips, L.Shaw – B.Saka, H.Kane, R.Sterling

 

NEMAČKA

 

 

NEMAČKA je bila deo Grupe „D“, koja je zaigurno bila najkvalitetnija, jer su pored „Pancera“ tu bili i aktuelni svetski prvak – Francuska, branitelj naslova šampiona Evrope i osvajač Lige Nacija – Portugal, kao i selekcija Mađarske koja je na kraju „pobrala“ simpatije ljubitelja fudbala usled njihove sjajne borbe. Nemci su u prvom kolu pretrpeli minimalan poraz od Francuske 0:1, dok su u narednoj utakmici prikazali svoju najbolju partiju i rezultatom 4:2 trijumfovali protiv Portugalaca. U poslednjem duelu grupne faze protiv Mađarske je viđena velika drama, jer su u dva navrata imali gol zaostatka, ali su na kraju ipak uspeli da stignu do vredno boda (2:2). Zauzeli su drugu poziciji sa 4 osvojena poena uz gol razliku 6:5. Nemačka je pokazala da itekako može da bude opasna u fazi napada, kreiraju veliki broj prilika za gol, ali problem je svakako defanziva, koja ne „uliva“ poverenje i koja je napravila brojne propuste u prve tri utakmice.

Izostanci L.Klostermann (defanzivac), J.Hofmann (vezista).

Očekivani sastav (3-4-3)M.Neuer – M.Hummels, A.Rudiger, M.Ginter – J.Kimmich, T.Kroos, L.Goretzka, R.Gosens – K.Havertz, T.Muller, S.Gnabry

 

Mišljenje urednika: Bez dileme derbi ove runde, gde se sastaju dve sjajne reprezentacije sa bogatom istorijom i brojnim međusobnim duelima. Englezi će imati prednost domaćeg terena, jer se utakmica igra u Londonu, pred, kako je najavljeno, 45.000 navijača. I jednima i drugima motiva apsolutno ne nedostaje, posebno jer „na papiru“ ovo će im biti „najteža“ utakmica do potencijalnog finala, jer u 1/4-finalu igrati protiv pobednika duela Švedska – Ukrajina, dok u polufinalu protivnik može da bude ili Danska ili Češka. Stoga, i Englezi i Nemci bi sasvim sigurno bili favoriti na tim mečevima i dosta blizu velikom finalu, te predstojeći duel vredi „duplo“. Nema dvojbe da oba tima poseduju veliki kvalitet, ali kako je ulog ogroman, očekujemo opreznu igru, posebno na startu meča, gde je prioritet ne primiti jednostavan pogodak, ali i pri samom kraju susreta, posebno ako rezultat i dalje bude bio poravnat.

 Glavni sudija D.Makkelie (Holandija)

Predlog za tipovanjeP/K X – @1.75

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 18h na stadionu „Wembley“ u Londonu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje