petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: FINALE – ITALIJA – ENGLESKA (najava meča i predlog za klađenje)

U nedelju od 21 sat nas na Vembliju očekuje finalni duel ovogodišnjeg Evropskog prvenstva između Italije i Engleske, po mnogima dva tima koja su potpuno zasluženo stigla do ove faze takmičenja.

Italija je stigla do finala najpre osvojivši devet bodova u grupi A, a potom redom pobeđivala Austriju 2:1 (posle produžetaka), Belgiju 2:1 i Španiju posle penala (1:1 – 4:2). Oni su u svakom susretu postizali najmanje gol, ali su u nokaut fazi u svakom meču i primali najmanje jedan pogodak.

Sa druge strane Engleska je bila prva u grupi sa Hrvatskom, Češkom Republikom i Škotskom, uz ne tako ubedljive partije, ali su potom savladali Nemačku 2:0, Ukrajinu 4:0 i Dansku 2:1 u produžetku i deluje dosta dominantno došli do finala takmičenja, koje će igrati na domaćem terenu pred svojim navijačima.

Očekivane formacije: U dosadašnjem delu prvenstva oba rivala igrala su u formaciji 4-3-3 pa se ne očekuju promene ni danas, oba tima napadaju mnogo više preko leve strane, pa se i formacija blago prilagođava tome da se ostavi leva strana čistija za ofanzivne bekove oba tima, suprotno tome sa desne strane ćemo videti defanzivnije bekove koji će više ostajati rezervisani kada njihov tim krene ka napred.

NAJVEĆA SNAGA ENGLESKE: Tokom dosadašnjeg toka prvenstva kombinacija po levoj strani Shaw i Sterling donosila je Engleskoj najveću korist, u polufinalu je od 41 pozicionog napada čak 21 išao po levoj strani, Shaw je kompletirao 4 od 9 centaršuteva u polufinalu, a slično se očekuje i u finalnom meču. Što se tiče igre veznog reda, oni igraju dosta kompaktno i bez prevelike slobode u igri, očekuje se standardna trojka Phillips, Mount, Rice. Sterling za sada ima impresivan turnir, posebno kvalitetno odigrao je meč protiv Danske u kojem je uspeo da predribla protivnika 11 puta, pa će i protiv Italijana biti glavna opasnost, kada se Kejn spusti po loptu dublje ka sredini terena, Sterling se trudi da mu otvori prostor i ukoliko se pojavi mogućnost uđe u dubinu i dobije pravovremenu loptu.

NAJVEĆA SNAGA ITALIJE: Osim u utakmici protiv Španije, Italija je do sada imala veći posed protiv svakog rivala, pa su iz poseda tražili put do gola, međutim u meču sa Španijom pokazli su da mogu da odigraju i nešto povučenije i da ugroze rivala iz kontranapada, na vrlo brz i direktan način. Ovakav stil igre očekuje se i protiv Engleza, gde će osim napadačke trojke, ulogu u kontranapadima imati i ofanzivni levi bek Emerson Palmieri, upravo po toj strani sjajna kretnja Insignea, omogućava Emersonu (ranije Spinacoli) da koristi prostor i pravi igru 2 na 1 ili 2 na 2 po toj strani, biće zanimljivo videti kako će selektor Soutgate odgovoriti na ovu igru, odnosno ko će uz Walkera igrati po toj strani za Engleze. Slično je i sa suprotne strane gde će u slučaju da Shaw ostavi mnogo prostora, Chiesa ili Berardi moći da koriste taj prostor, a pokazalo se da su obojica u sjajnoj formi na ovom turniru.


Izjava Manćinija pred meč: ,,Radili smo na ovom mnogo godina, tako da smo veoma srećni i mogu samo da budem zahvalan ovim igračima za ono što su uradili do sada. Još uvek nismo osvojili ništa, moramo da pobedimo u nedelju kako bismo to uradili. Engleska će uz sebe imati ceo stadion, a naš je zadatak da prebacimo pritisak na njih. Finale je prilično različito od ostalih mečeva, moramo da budemo fokusirani, ali moramo i da igramo sa zadovoljstvom jer pobeda u finalu je moguća samo ako se zabavljate na terenu.“

Izjava Southgata pred meč: ,,Bez ikakve sumnje volimo momenat u kojem se nalazimo i što možemo to da podelimo sa našim navijačima. Atmosfera je sjajna, kako u svlačionici, tako i u busu prilikom povratka sa meča, ali smo svesni da još nismo tamo gde želimo da budemo. Realnost je da nikada više nećemo da okupimo ovih 26 igrača zajedno ponovo. To jednostavno tako funkcioniše. Ostavili su veliku zaostavštinu, šta god da se desi, ali sada se radi o boji medalje koju ćemo dobiti, a dobijete samo nekoliko prilika u životu da to bude ona najvrednija. Moramo da prepoznamo trenutak i da damo sve od sebe da osvojimo turnir. Italija je fantastičan tim. Preko 30 mečeva su bez poraza, a to je neverovatan rekord za bilo koji tim, posebno na reprezentativnom nivou. Znamo da imaju izuzetno iskusnog trenera, imaju pobednički mentalitet, pa će ovo biti poseban izazov za nas kome se veoma radujemo.


Očekivana postava Italije: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne

Očekivana postava Engleske: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane


Zaključak i predlozi za klađenje: Italija je posle tri meča u grupi u kojima je sačuvala svoju mrežu, primila gol u svakom meču u nokaut fazi. Oba tima imala su defanzivno sjajan turnir, tako da očekujemo jedan izjednačen meč u finalu. Odličan blok Italijana u centralnom delu terena maksimalno će otežati Mountu i Kejn koji se najviše kreću u ovoj zoni, sa druge strane Walker i Saka će morati da budu vrlo kompaktni i da zaustave najjaču stranu Italije – trio Emerson, Verratti, Insigne. Sve u svemu očekujemo da u prvom poluvremenu ne vidimo da bilo koji tim stekene prednost, pa je naš osnovni predlog X pp (nerešeno na poluvremenu) po kvoti 1,90.

Povezani članci

1 komentar

  1. Kad igraju trkacke nacije ( Njemacka Italija I Engleska 75% utakmica dobija domacin.. Mada bi ja volio da italija dobije kako bilo .. Danas je domacin Engleska a ponovo su u Var sobi dvojica od trojice var sudija koji su priznali I pravili se sljepi na penal Engleske protiv Danske tako da cini mi se da englezi moraju osvojit jer I’m se stima ..

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje