četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: FINSKA – RUSIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Završeno je 1. kolo grupne faze Evropskog prvenstva, a Finci i Rusi otvaraju program 2. kola, utakmicom u Sankt Peterburgu, na stadionu „Gazprom Arena„, od 15 časova po našem vremenu.

Finci su u prvom kolu uspeli da savladaju reprezentaciju Danske rezultatom 1:0, u vanrednim okolnostima, jer je zdravstveno stanje Eriksena u velikoj meri uticala na koncentraciju i igru reprezentativaca Danske. Da Eriksen od samog početka nije igrao iz bilo kog drugog razloga, verujemo da bi ponovo Danci imali ulogu izrazitog favorita, ali bi njeni reprezentativci igrali koncentrisanije i fokusiranije. Ovako, Finci su došli do istorijske pobede i sada su na lepom putu da se možda domognu i nokaut faze. Poslednji meč igraju sa Belgijom i tamo jako teško mogu da traže bodove, tako da bi im remi protiv Rusije bio i više nego idealan danas. Nemaju povreda, u kompletnom su sastavu i sigurno puni samopouzdanja pred meč sa Rusijom. Činjenica je da su protiv Danske igrali u Kopenhagenu, te da će i protiv Rusije biti gosti, ali na to prosto ne mogu da utiču.

Rusi su izgubili 3:0 protiv Belgije uz vrlo slabu igru, mali posed lopte, suštinski su bili bez neke prave ideje protiv prvog favorita grupe, što je donekle i očekivano. Sigurno da su Rusi očekivali kiks Finaca, pa bi ih oni „dotukli“ u 2. kolu, ali se ovako celokupna situacija menja, te će ovaj susret biti znatno teži za Ruse, nego što to deluje.

Van terena biće Yuri Zhirkov zbog povrede, dok je Andrey Mostovoy pozitivan na COVID-19 i neće igrati, a zameniće ga verovatno Roman Yevgenyev. Verovatno će selektor, Stanislav Cherchesov nešto da menja, jer 3:0 iz prvog meča nije nešto čime bi mogao da bude zadovoljan.

Finci i Rusi se nisu sastali od 2009. godine, a suvišno je govoriti da to više nisu iste reprezentacije, te da se i sam stil fudbala promenio, tako da ne možemo previše da favorizujemo Ruse. Finci stilom igre podsećaju na Islanđane, a sigurno se sećate za kakve su domete oni bili spremni na prošlo EURU.

Ovo je utakmica koja Fincima u slučaju remija otvara vrata za eliminacionu fazu, a Rusi moraju da idu na pobedu. Najteže je pobediti onda kada se to od vas i očekuje, a mi očekujemo tvrdu odbranu Finaca i fokus na odbrani svog gola, koliko god ta igra bila neinteresantna. Nadamo se da će u 2. poluvremenu ipak igra biti rasterećenija i da ćemo tada videti više golova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje