sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: FRANCUSKA – NEMAČKA (najava meča i predlog za klađenje)

Derbi meč prvog kola u svim grupama, odigraće u Minhenu, selekcije Francuske koja je nominalni domaćin i selekcija Nemačke, u utorak do 21 sat.

Što se tiče selekcije Francuske, mnogi su saglasni u oceni da su aktuelni svetski šampioni sada u još jačem sastavu nego na Svetskom šampionatu zbog povratka Karima Benzeme, a tokom priprema su pokazali moć u prijateljskim susretima sa Velsom (pobeda 3:0) i Bugarske (takođe pobeda 3:0).

Što se tiče stila igre, Francuska selekcija ima mogućnost da igra na zaista puno načina, zbog raznovrsnosti svojih igrača, ali osnovna formacija je 4-3-3, gde Kante ima ulogu osigurača i igrača koji deli prvi pas, do kreativnijih saigrača poput Pogbe ili Rabiota, Pogba je igrač koji dosta znači za stil igre Francuske, jer može na više načina da učestvuje u igri, sjajna kretnja i tehnika Grizmana, brzina Mbapea i snaga i završnica Benzeme, daju ovom timu neverovatnu mogućnost da konstatno i lako dolazi do šansi za golove. U odbrani ćemo ih videti sve u zonskoj postavci, čak i napadače, a vrlo često će kombinovati pozicionu igru sa iznenadinim presingom kada osete da mogu da iznenade protivnika, jako su dobri u tranziciji, pre svega zbog sjajne brzine Mbapea, ali i odličnog iznošenja od strane Pogbe, za koga znamo da može da iznese loptu i po 50-60m u jednom trku.

Očekivana postava: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández; Pogba, Kanté, Rabiot; Griezmann, Benzema, Mbappé


Što se tiče selekcije Nemačke, na ovom prvenstvu ne postoji tim, koji bolje poznaje svoj selektor, od tima Nemačke, gde je Low na klupi 15 godina, pa su igrači uglavnom upoznati sa njegovim metodama rada i zahtevima u igri.

Nemačka je u sklopu priprema odigrala utakmice protiv Danske 1:1, dok su Letoniju pobedili 7:1.

Što se tiče stila igre Nemačka selekcija je u kvalifikacijama bila tim koja je prosečno u nogama držala loptu 59% vremena, ali može se desiti da danas to ne bude slučaj, pre svega zbog kvaliteta protivnika, a i zbog činjenice da Francuska može da ugrozi gol rivala kroz brze kontre, pa očekujemo nešto direktniju igru Nemaca. Osnovna struktura napada počiva na kretnjama centralnih veznih igrača koji se dosta kreću kroz poluprostore i ubacuju, da bi kada protivnik odreaguje na tako nešto, došlo do brze promene strana i korišćenja otvorenog prostora. Takođe bekovi Nemačke odlaze dosta visoko i na taj način se pravi višak preko bočnih pozicija, što je još jedan vid napada Nemačke selekcije.

Zbog činjenice da su vrlo često bili ranjivi u formaciji sa četiri defanzivca (mečevi sa Španijom, Danskom i Makedonijom), najverovatnije ćemo na šampionatu videti Nemačku u formaciji sa tri defanzivca, pa ćemo videti kako će to izgledati, povratak Hummelsa u tim je veliki plus za defanzivnu liniju tima.

Očekivana postava: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens; Havertz, Müller, Gnabry


Predlog za klađenje: Danas očekujemo jedan zanimljiv meč u kojem će Francuska imati blagu dominaciju, mada ne smemo zaboraviti ni činjenicu da se meč igra u Nemačkoj, pa će domaćin imati i podršku navijača. Smatramo da utakmica neće biti rešena u prvom delu susreta, pa je naš predlog VG2 (više golova u drugom poluvremenu) po kvoti 2,20.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje