četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: HOLANDIJA – AUSTRIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Poslednja utakmica sedmog dana Evropskog prvenstva, biće duel između selekcija – Holandije i Austrije u okviru Grupe „C“…

NACIONALNI TIM HOLANDIJE

FIFA rang lista: 16. mesto

 

HOLANDIJA je na pravi način „otvorila“ EURO, jer su savladali reprezentaciju Ukrajine rezultatom 3:2 (0:0). Popularne „Lale“ su pokazale sav svoj napadački potencijal na tom meču, pored tri postignuta pogotka imali su još nekoliko sjajnih prilika za gol, a pritom glavna uzdanica u fazi napada – Memfis Depaj nije učestvovao kod postizanja pogodaka, te se od njega očekuje da „proradi“ u narednim mečevima. Imali su 2/3 vremena posed lopte u svojim nogama, čak 15 udaraca ka protivničkom golmanu, ali su pokazali da postoje problemi u fazi odbrane, posebno nakon prekida, gde su zaista dosla slabo branili takve situacije. Hendikep u defanzivi predstavljaju izostanci prvog golmana nacionalnog tima – Jaspera Silesena koji nije deo ekipe, jer je pozitivan na COVID-19, zatim „komandanta“ defanzivne linije – Virdžila Van Dajka, dok problema sa povredom još uvek ima i – Matijs De Liht, te se sasvim sigurno to oseti u redovima Holandije kada je odbrana u pitanju.

Izostanci: upitan je nastup – Matijs De Liht (defanzivac).

Očekivani sastav (3-5-2) – M.Stekelenburg – M. De Ligt?, S. De Vrij, D.Blind – D.Dumfries, M. De Roon, Wijnaldum, F. De Jong, P. Van Aanholt – M.Depay, W.Weghorst

 

NACIONALNI TIM AUSTRIJE

FIFA rang lista: 23. mesto

 

AUSTRIJA je takođe trijumfom započela Evropsko prvenstvo, jer su uspeli da pobede selekciju Makedonije 3:1 (1:1). Austrijanci nisu lako stigli do celog „plena“, do 75. minuta utakmica je bila egal, ali je individualni kvalitet i bolja pripremljenost donela prevagu u njihovu korist golovima u poslednjih 15-tak minuta meča. Sastav Franka Fode je tokom utakmice nekoliko puta menjao svoju formaciju, zbog dosta polivalentnih fudbalera koje imaju, a posedno se ističe – David Alaba koji može da odigra na veoma visokom nivou na nekoliko pozicija na terenu. Pokazali su da su izuzetno opasni u „vazduhu“, pre svega zbog sjajne skok igre – Saše Kalajdžića i Mihaela Gregoriča, posebno kada igrači poput – Marsela Sabicera i Davida Alabe umeju da isprate sjajne duge lopte i centaršuteve. Ipak, glavni problem ove selekcije jeste svakako defanziva, dosta olako primaju golove, kao što je to bio slučaj u utakmici protiv Makedonije, a zaista retki su dueli kada uspevaju da sačuvaju svoju mrežu (primali su golove nedavno i protiv Severne Irske, Farskih Ostrva, Škotske, čak 4 od Danske). Svakako tome doprinosi i ne tako kvalitetan izbor čuvara mreže koje Austrija u ovom trenutku ima.

Izostanci: Marko Arnautović (napadač) – FIFA je jednom utakmicom kaznila iskusnog fudbalera zbog vređanja reprezentativca Makedonije na prethodnom duelu, te neće nastupiti protiv Holandije, dok je upitan nastup – Aleksadar Dragović (defanzivac).

Očekivani sastav (3-5-1-1) – D.Bachmann – P.Lienhart, D.Alaba, M.Hinteregger – S.Lainer, X.Schlager, K.Laimer, J.Baumgartner, A.Ulmer – M.Sabitzer – S.Kalajdžić

Međusebni dueli: Do sada su ove dve reprezentacije odigrale ukupno 18 duela, a trenutno je uspešnija Holandija sa 8 pobeda, Austrija ima 6 trijumfa, dok su četiri utakmice okončane bez pobednika.


Očekivanja i prognoza za klađanje: Obe selekcije se nalaze u „pol poziciji“, jer su nakon pobeda u uvodnim utakmicama, praktično „jednom nogom“ u nokaut fazi. Holandija je kvalitetniji tim i imaju ulogu favorita, posebno jer se utakmica igra na njihovom terenu u Amsterdamu. Ipak, treba biti oprezan, jer Austrijanci svakako mogu da budu itekako nezgodni, a podelom bodova ne bi ni jedni ni drugi bili posebno nezadovoljni, što bi ih skoro sigurno odvelo u eliminacionu fazu takmičenja.

 

Glavni sudija – O.Grinfeld (Israel)

Predlog za tipovanje – 1X&2-5 / @1.55 ili GG / @1.80

Utakmica je na programu 16. juna sa početkom od 21h na stadionu „Johan Cruijff Arena“ u Amsterdamu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje