petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: MAĐARSKA – PORTUGAL (najava meča i predlog za klađenje)

Selekcija Mađarske dočekaće na svojoj Puškaš Areni u utorak od 18 časova, aktuelnog evropskog prvaka, selekciju Porutugala.

Mađarska je posle jako dobrog nastupa na Euru 2016-te, drugi put za redom obezbedila nastup na jednom velikom takmičenju, što je donekle i posledica velikih ulaganja u fudbal od strane države prethodnih godina. Za ovo takmičenje su se pripremali protiv Kipra koga su pobedili 1:0, dok su u generalnoj probi odigrali 0:0 protiv Republike Irske.

Možemo reći da Mađari na ovo prvenstvo ulaze sa problemima, najtalentovniji igrač tim, D. Szoboszlai, igrač Lajpciga propustiće ovo takmičenje zbog povrede. Što se tiče stila igre u napadu, on se zasniva pre svega na dugim loptama kad Szalai-u, kapitenu tima koji svojoj skok igrom nastoji da obezbedi nastavak napada, takođe ukoliko je u prilici odložiće loptu do bočnih igrača, što je još jedan od najčešćih načina napada Mađarske, dosta centaršuteva sa boka. Bočni defanzivici imaju mogućnost da igraju dosta visoko u napadu, jer pozadi imaju tri centralna beka koja su uvek u fazi odbrane.

Što se defanzive tiče, formacija se menja u 5-3-2, sa dosta nisko postavljenom odbranom i malim razmakom između linija tima, kako bi se protivniku onemogućio lak protok lopte, po osvojenoj lopti defanzivci Mađarske nastoje da pronađu najbolje rešenje, kako bi razvili brzu tranziciju ka napadu, ovde se naročito ističe napadač Roland Sallai.

Očekivana postava: Gulácsi; Fiola, Orbán, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Holender; Roland Sallai, Ádám Szalai


Što se tiče Portugala, oni su na ovo takmičenje stigli kao važeči šampioni Evrope i osvajači Lige Nacija, a po mnogima sada imaju još jači tim, mali problem može da predstavlja činjenica da desni bek Kanselo neće moći da pomogne timu zbog korone.

Tokom pripremnog perioda odigrali su mečeve protiv Španije 0:0, dok su Izrael savladali sa 4:0.

Što se tiče stila igre, oni najčešće igraju u formaciji 4-3-3, gde se nastoji da se kratkom pas igrom privuče što više igrača rivala ka jednoj strani terena, kako bi se eksploatisala suprotna strana brzim prenosom lopte, uz to kretnje veznih igrača Bruno Fernandesa i krilnog napada Bernarda Silve u međuprostoru, vrlo često stvaraju puno problema za odbrane rivala. Opasni su i prilikom centaršuteva, pre svega zbog sjajnog Kristijana Ronalda i odličnih skakača među defanzivcima. Što se tiče odbrane, vrlo često ćemo videti Portugalce kako vrše presing dosta visoko, u nastojanju da što pre povrate posed, a veliku ulogu u odbrani ima igrač koji igra na mestu defanzivnog veznog fudbalera, najčešće Danilo Pereira ili Wiliam Carvalho, jer mora da koriguje prostor koji se otvori prelaskom u presing i vrlo često da pravovremenim čitanjem i dobrim postavljanjem pokupi lopte koje dođu u centralnu zonu.

Očekivana postava: Rui Patrício; Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro; Rúben Neves, William, Bruno Fernandes; Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota


Međusobni mečevi: U grupi na Evropskom prvenstvu 2016-te bilo je 3:3, da bi se timovi sastali u 2017-te dva puta, kada je oba duela dobio Portugal 3:0 i 1:0


Predlog za klađenje: Ne sumnjamo da će Mađarska na ovom meču nastojati da se predstavi u najboljem svetlu pred svojim navijačima, ali svakako da je kvalitet i timski i individualni na strani Portugala, pa bi sve osim pobeda Portugala bilo veliko iznenađenje, kvota je 1,48, uz to dobar predlog deluje i igra 2&0-3 gola po kvoti 2,00

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje