četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: FINSKA – BELGIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Finska i Belgija odmeriće snage večeras od 21 sat u okviru poslednjeg kola grupe B, a utakmica će biti odigrana na stadionu „Gazprom Arena“ u Sankt Peterburgu.

Stanje na tabeli/Printscreen – Flashscore.com

Nakon prva dva kola, Finci imaju 3 boda, i to iz utakmice protiv Danske. Da je ta utakmica odigrana u normalnim okolnostima, verovatno bi Finci popustili pod pritiskom Danske. Ovako, osvojili su 3 boda. Na susretu protiv Rusije nisu imali sreće, mogli su da izvuku više, jedan gol im je bio poništen, a iako su Rusi pokušavali, Finci su imali čak 11 šuteva ka golu rivala, što je dovoljan pokazatelj da nisu bili nemi posmatrači utakmice. Na susretu pred nama, Finci će biti bez povređenih igrača i u punom sasavu, a oni nemaju šta da izgube i sigurno će borbeno ući u ovaj meč, jer im je i bod zlata vredan.

Belgija u ovaj susret ulazi kao favorit, što je i logično, i iz prva dva susreta imaju 6 bodova. Protiv Rusije su delovali dominantno, dok su protiv Danske u prvom delu igre igrali neprepoznatljivo loše, da bi u drugom poluvremenu krenuli da igraju bolje i preokrenu rezultat u svoju korist. Što se izostanaka tiče, van tima biće Timothy Castagne, koji je i u prošlom susretu bio van ekipe, a neće igrati do kraja EURA. Roberto Martinez bi mogao na teren da izvede neočekivan sastav, jer će odmarati reprezentaciju za osminu finala, koju je Belgija već obezbedila. Takođe, Thorgan Hazard bi uz žuti karton propustio osminu finala, pa možda neće biti u sastavu za ovaj duel.

Žreb za dalje: Drugi iz grupe B igraće protiv Italije u osmini finala, a prvi iz grupe B protiv trećeplasirane reprezentacije iz grupa A/D/E/F, dok će eventualno trećeplasirani iz grupe B igrati protiv prvog iz grupe F, ili prvog iz grupe E. I dalje je to vrlo teško zamisliti, ili prognozirati, tako da mesta za kalkulacije nema mnogo.

Ako Danci pobede Ruse, a Belgijanci pobede Fince, Rusija, Finska i Danska imaće po 3 boda, a raspored na tabeli zavisi najpre od međusobnih susreta, gde je Danska bolja od Rusije, Finska od Danske, a Rusija od Finske. Sve u svemu, komplikacije, a da ne bismo ubijali glavu time ko će gde da završi, najbolje je sačekati da rezultati pokažu svoje.

Jeste se Finska u protekla dva kola dobro držala, ali im sada sledi dosta jača selekcija, koja bi i sa 2. timom njih mogla da dobije. Stoga, nadamo se da će Belgija, isto kao i Italija juče, biti sigurni i neće mnogo kalkulisati, već će igrati rasterećeno i ciljati na nova 3 boda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje