četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: POLJSKA – SLOVAČKA (najava meča i predlog za klađenje)

Druga utakmica četvrtog dana Evropskog prvenstva, biće susret između dve selekcije iz centralne Evrope – Poljske i Slovačke, koja će ujedno biti i prva u Grupi „E“, gde se još nalaze i nacionalni timovi – Španije i Švedske.

POLJSKA

FIFA rang lista: 21. mesto

 

Stil igre: Selektor tima – Paulo Sousa često menja i kombinuje početnu formaciju, te će i na Evropskom prvenstvu koristiti različite sisteme igre u zavisnosti od rivala sa kojim budu igrali. Svakako da ključnu ulogu ima ponajbolji igrač reprezentacije i generalno napadač na svetu – Robert Levandovski koji godinama unazad igra u fenomenalnoj formi i prava je „noćna mora“ za bilo kog protivnika. Takođe, poseduju veoma kvalitetnog golmana u vidu – Vojčeha Ščeznog, ali i dvojice izuzetno bitnih pojedinaca u veznog redu – Gžegoža Krihovijaka i Piotra Zelinskog od kojih će umnogome zavisiti igra nacionalnog tima.

Forma: Poljaci ostvaruju dosta promenljive rezultate u poslednjih godinu dana, jer na prethodnih 12 utakmica imaju skor od – pet pobeda, četiri remija i tri poraza.

Izostanci: Napadač MarsejaArkadijuš Milik nije se na vreme oporavio od povrede, te neće biti u sastavu Poljske na kontinentalnom turniru.

Očekivani sastav: (4-4-2) – W.Szczesny – K.Piatkowski, K.Glik, P.Dawidowicz, B.Bereszynski – G.Krychowiak, M.Klich, P.Zielinski, T.Puchacz – K.Jozwiak, R.Lewandowski

SLOVAČKA

FIFA rang lista: 36. mesto

 

Forma: Reprezentacija Slovačke ne gubi tako lako, ali isto tako i retko pobeđuje, te u poslednje vreme uglavnom njihovi susreti završavaju bez pobednika. Takođe, spomenuti dueli su u velikoj meri bili dosta neefikasni, od 0 do 2 gola.

Izostanci: Napadač – Ivan Šranc je izvan tima zbog povrede.

Očekivani sastav: (4-3-2-1) – M.Dubravka – P.Pekarik, L.Satka, M.Skriniar, T.Hubocan – J.Kucka, J.Hromada, M.Hamsik – Lukas Haraslin, Robert Mak – Ondrej Duda

Međusobni mečevi: Odigrali su do sada sedam meča u istoriji (poslednji 2013. godine), Poljska je pobedila na dva duela uz jedan remi, dok su Slovaci trijumfovali u četiri navrata.


Predlog za klađenje: Ako poredimo kvalitet ovih reprezentacija, on je svakako na strani Poljske (spomenuti Robert Levandovski je trenutno jedan od najboljih fudbalera na svetu) od koje se očekuje da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. Stoga, neophodan im je dobar rezultat u prvoj utakmici, posebno jer ih u narednom kolu očekuje susret protiv Španije na njenom terenu u Andaluziji. Sa druge strane, Slovačka ima dosta limitiran igrački kadar, iako se kvalitetom izdvajaju određeni pojedinci, ali zaista je veliki hendikep odsustvo kvalitetnog golgetera, što svakako može da bude ogroman problem na ovakvom nivou fudbala. Verujemo da su Poljaci barem blagi favoriti za trijumf u utakmici u kojoj se ne očekuje goleada, imajući u vidu da je ovo prvi duel u grupi i da će obe ekipe, pre svega zaigrati oprezno.

Glavni sudija – O.Hategan (Romania)

Predlog za tipovanje – 1X&0-3 / @1.50 ili 1 / @1.85

Utakmica je na programu 14. juna sa početkom od 18h na stadionu “Gazprom Arena“ u Sankt Petersburgu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje