četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: ŠKOTSKA – ČEŠKA (najava meča i predlog za klađenje)

Današnji fudbalski program otvoriće reprezentacije Škotske i Češke, koje će se sastati od 15 časova po našem vremenu na stadionu „Hampden Park“ u Glazgovu, tako da će Škoti imati ulogu domaćina na ovom vrlo bitnom duelu za obe reprezentacije. Na prvi pogled, deluje da upravo ova utakmica može da odredi ko će da bude 3, a ko 4. na tabeli grupe D.


FIFA rang lista: 44. mesto

Websajt savezahttps://www.scottishfa.co.uk/

Škoti igraju tvrd, defanzivan fudbal i sigurno će primarna stvar biti da sačuvaju svoj gol, a Češka je, objektivno gledano, rival protiv kog će to najlakše da urade. Reprezentacija je dosta neizbalansirana, na pojedinim mestima ima kvaliteta, ali na pojedinim pozicijama to su prosečni fudbaleri. Selektor, Steve Clark, postavlja ekipu u formaciji 3-5-2 ili 3-4-1-2, a još jednom napominjemo, stil igra je vezan za čuvanje sopstvenog gola, tvrdu, hrabru i borbenu igru. Treba istaći da je napad Škotske možda i najslabiji u istoriji ove zemlje, kada su u pitanju velika takmičenja, a sam plasman selekcije na EURO je ogroman uspeh, te treba očekivati dozu treme od ove ekipe, ali sa druge strane i dozu rasterećenosti, jer kada dolazite na šampionat, a nemate šta da izgubite, rezultati često dođu uz to.

Pripremne utakmica Škoti su odigrali dobro, igrali su 2:2 sa Holandijom i pobedili su Luksemburg 1:0. Kada je reč o izostancima, Billy Gilmour je upitan, ali vrlo verovatno će biti u mogućnosti da nastupi.


FIFA rang lista: 40. mesto

Websajt savezahttps://facr.fotbal.cz/

Češka je gotovo redovan učesnik Evropskih prvenstava, a dva najbolja rezultata bila su 1996. godine kada su stigli do drugog mesta, izgubivši finale od Nemačke, da bi 2004. u Portugalu osvojili 3. mesto. Česi će igrati u formaciji 4-2-3-1, a podela uloga u ekipi je takva da i napadači pomažu u odbrani, a i odbrambeni fudbaleri učestvuju u napadu, što donekle i jeste filozofija modernog fudbala, a sve zavisi od toga u koliko velikoj meri se to koristi i na terenu. Selekcija Češke ima kvalitetne pojedince, a reklo bi se da im najviše kvaliteta nedostaje u zadnjoj liniji, ali smo mišljenja da im je limit u grupi D maksimalno 3. pozicija, te da sa te 3. pozicije možda mogu u eliminacionu fazu takmičenja.

Na prijateljskim susretima su izgubili od Italije 4:0, dok su pobedili Albaniju rezultatom 3:1. Lukáš Provod će propustiti takmičenje, što bi moglo da ide u korist Alexu Kral-u, koji bi mogao da bude uz Tomasa Soucek-a u defanzivnoj veznoj liniji. Svakako da će Shick da predvodi napad, ali treba imati na radaru i mladog Adama Hlozeka, fudbalera koji bi mogao pozivino da iznenadi celu Evropu, pa i svet.


Čak 6 od 7 utakmica prvenstva Evrope je „išlo iz X“, tako da ne možemo da garantujemo da će i ova utakmica, ali nam svakako deluje kao dobar argument da bi reprezentacije na početku utakmice mogle da odmeravaju snage, igraju umerenije i pažljivije. Objektivno gledano, Škoti bi trebalo da se fokusiraju na svoj gol, igraju kod kuće, te se nadamo da ćemo makar u jednom delu susreta videti remi, a tip „P/KX“ se plaća kvotom 1.65.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje