petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: ŠVAJCARSKA – ŠPANIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Danas počinje četvrtina finala Evropskog prvenstva, a od 18 časova sastaće se Švajcarska i Španija na stadionu „Gazprom Arena“ u Sankt Peterburgu.

Švajcarska je odigrala jedan fantastičan meč protiv Francuske i uspela da se posle 3:1 vrati u meč, i preokrene ceo u svoju korist. Izbacili su aktuelnog svetskog prvaka, a sada sa suprotne strane terena imaju reprezentaciju Španije, takođe vrlo kvalitetnog rivala. Zbog crvenog kartona, Granit Xhaka neće igrati danas, dok će ga verovatno menjati Denis Zakaria. Prikazali su na terenu borbu koja se ne viđa toliko često, žar za pobedom i ni u jednom momentu nisu odustali, iako su posle 1:0 i promašenog penala za 2:0, potpuno izgubili kolosek. Velika doza samopouzdanja, kompletan tim koji se vrlo dobro poznaje i činjenica da nemaju šta da izgube, su na njihovoj strani.

Španija je pokazala da je ofanzivno dominantna, ali defanzivno vrlo tanka, jer dopuštaju mnogo propusta za protivničke igrače, koji lako dolaze do gola. Iako su prošli Hrvatsku, pokazali su u grupnoj fazi promenljivu igru, koja se fokusirala na besomučnim dodavanjima oko kaznenog prostora rivala. Čim sa druge strane terena dođe neko ko stane na loptu i krene u napad, odbrana nekadašnjih evropskih i svetskih prvaka postaje upitna, jer je došlo do smene generacija. Ukoliko prođu Švajcarsku, imaju vrlo težak žreb (generalno je leva polovina žreba dosta teža), a na papiru su svakako favoriti.

Švajcarska jeste oslabljena jer neće igrati Xhaka, ali će gotovo svi morati da budu na maksimalnom nivou, ako žele da pokušaju da ponove partiju iz osmine finala. Ono što smo shvatili jeste da nikoga ne treba otpisivati, a to su najbolje shvatili Francuzi i Španci jer su primili po 2 gola u samom finišu meča i tako otišli u produžetke, ili penale. Stoga, iako su Španci na papiru daleko jači rival, kvalitetnijeg igračkog kadra, mišljenja smo da obe reprezentacije imaju tanku zadnju liniju i da možemo videti po gol u obe mreže po kvoti 2.00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje