četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: TURSKA – ITALIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Na otvaranju Evropskog prvenstva na stadionu Olimpico u Rimu, sastaju se nominalni domaćin Turska i pravi domaćin ovog meča Italija.

Što se tiče samog sastava Turske, više možete pročitati ukoliko kliknete na SELEKCIJA TURSKE. Od trenutka pisanja ovog članka selekcija Turske odigrala je tri susreta protiv selekcija Azerbejdžana (pobeda 2:1), Gvineje (remi 0:0) i Moldavije (pobeda 2:0), a u tim susretima selektor Gunes pokušao je da pruži šansu što većem broju igrača, ali i rezultat nije bio u prvom planu, već osvežavanje tima.

Očekivani stil igre na meču: Definitivno bi trebalo da vidimo nešto defanzivnij stil igre Turske, što se tiče napada, većina napada će ići dugim loptama na Yilmaza koji će se izvlačiti ka bokovima odakle će pokušati da odloži saigračima loptu i tako pomeri napad svog tima ili će je sam prihvatiti i na taj način preći u napadačku trećinu, sa druge strane statistika pokazuje da je Turska tim sa jako malim procentom udaraca iz kaznenog prostora, ali i da vrlo često pokušava udarcima iz daljine što bi i danas mogao da bude slučaj. Drugi način napada, takođe uključuje Yilmaza, koji kretnjama između linija protivnika i prijemom lopti u tim zonama, nastoji da uključi svoje saigrače, a poseduje jako dobar pregled i pas.

Što se tiče defanzivne igre Turska će jako retko igrati u visokom presingu, radije će čekati protivnika duboko u svojoj trećini terena, gde statistika pokazuje i da imaju najveći broj osvojenih i presečenih lopti, zbog odlične skok igre štopera, vrlo često će protivnika postavljanjem na terenu usmeravati ka bočnim stranama terena, gde neće napadati preterano agresivno, u odbrani se tim postavlja u formaciji 4-1-4-1, gde je najčešće Yokuslu taj igrač između linija tima koji treba da kontoroliše taj međuprostor.

Primer defanzivne faze, gde se odbrana skuplja i ostavlja dosta prostora ka bokovima!

Očekivana postava: Cakir – Meras, Demirel, Soyuncu, Celik – Yokoslu, Tufan, Calhanoglu, Karaman, Yazici -Yilmaz.


Što se tiče selekcije Italije više možete pročitati ukoliko kliknete na SELEKCIJA ITALIJE. U pripremnom period selekcija Italije odigrala je mečeve protiv Litvanije (pobeda 2:0), San Marina (pobeda 7:0) i protiv Češke Republike (pobeda 4:0), deluje da je tim jako dobro posložen, mada osim Češke, ostali rivali nisu bili na nekom višem nivou da bi imali realnu procenu forme tima.

Očekivani stil igre na meču: Italija će igrati na domaćem terenu pa se očekuje da odigra vrlo otvoreno i napadački u formaciji 4-3-3. Pod vođstvom Manćinija, Italija je postala selekcija koja kroz pas igru i sve delove tima nastoji da dođe do finalne trećine i ugrozi gol rivala. Sa veoma kreativnim veznim redom koji odlično kontroliše loptu, široko postavljenim krilnim napadačima koji se kreću u među prostorima i time otvaraju prostor bekovima koji igraju dosta visoko i nude uvek rešenje iz drugog plana. Italija vrlo često u završnici napada protivnika i sa sedam igrača, tražeći prevagu i što veći broj opcija za završni udarac.

Što se tiče defanzivne faze, Italijani to rade vrlo organizovano, tako što napadaju igrača sa loptom u jakom presingu, dok ostali igrači imaju ulogu markiranja ,,čovek na čoveka“ kako bi igraču sa loptom onemogućili siguran pas, po oduzetoj lopti tranzicija je jako brza i nastoji se da se što pre iskoristi razbijena struktura odbrane rivala koji je pre toga bio u napadu, veliku ulogu u tome imaju super brzi i tehnički obučeni Imobile i Insinje.

Očekivana postava: Donaruma – Spinazola, Kijelini, Bonući, Florenzi – Lokateli, Jorginho, Barela – Berardi, Insigne, Imobile.

Izostanci: Očekuje se da u prvom meču selektor odmori Veratija, koji se oporavlja od manje povrede i sačuva ga za meč sa Švajcarskom.


Međusobni mečevi: Selekcije Italije i Turske odigrale su 10 mečeva u Rimu, Turska nikada nije pobedila, 3 remija i 7 poraza.


Predlog za klađenje: Kada se sve uzme u obzir, domaći terene u Rimu, na kome Italija na velikim turnirima ima skor 8 pobeda i 2 remija, kvalitet oba tima, formu Italijana pred takmičenje i način i stil igre oba tima, čini nam se da je pobeda Italije po kvoti 1,60 realan ishod meča, za hrabrije vredi probati i sa opkladom 2&G2+ po kvoti 2,12.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje