subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: VELS – ŠVAJCARSKA (najava meča i predlog za klađenje)

Na otvaranju drugog dana Evropskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Bakuu, sastaju se reprezentacije Velsa i Švajcarske, čime će se kompletirati mečevi u okviru 1. kola A grupe. U prvom susretu grupe, Italija je savladala Tursku 3:0.

Što se tiče samog sastava Velsa, više možete pročitati ukoliko kliknete na SELEKCIJA VELSA. U sklopu priprema za ovo takmičenje, selekcija Velsa je odigrala dva susreta, poražena je od Francuske sa 3:0, dok je sa Albanijom odigrala nerešeno 0:0. Velika promena u odnosu na samo pre mesec dana je činjenica da sa selekcijom neće biti Rajan Gigs, selektor koji je tim doveo na ovo takmičenje, već bivši selektor mlade selekcije Rob Page, zbog toga što Gigs mora da se pojavi pred sudom zbog prijave za nasilje prema bivšoj devojci.

Očekivani stil igre na meču: Reprezentacija Velsa najčešće u organizaciji igre igra u sistemu 3-4-3, gde ne postoji tendencija da se igra previše gradi, već se najčešće sa bočnih poziciija traži pas ka brzim krilnim igračima i na taj način se nastoji da se ugrozi gol rivala. Činjenica da su i centralni vezni igrači više okrenuti ka destrukciji igri nego ka njenom građenju, takođe ukazuje da će se brzim pasevima ka napred i često i dugim loptama igrati u timu Velsa, kada je reč o ofanzivi. Povratkom Ramseya u tim, moglo bi da dođe i do nekih promena, ali suština igre je upravo ova pomenuta. Još jedna zanimljivost koju ćemo videti jeste činjenica da će igrači Velsa nastojati da se u napadu pomere ka jednoj strani terena, što će naterati i protivnika da uradi isto i na taj način otvoriti kontra stranu za brze krilne igrače Velsa, što je takođe jedna od tendencija u igri. Kontranapad zbog brzih napadača je verovatno i najopasnija stvar koja se veže za napad Velsa.

U defanzivi ćemo retko videti igrače Velsa u presingu, oni po izgubljenoj lopti nastoje da se što pre vrate u postavku svoje formacije, dozvoljavaju jako malo šuteva ka svom golu, ono što može da brine jeste nešto veći broj faulova koji prave. Defanzivno se spuštaju u formaciju 5-2-3, gde i pored samo dva centralna vezna igrača, retko kad budu ugroženi kroz ovaj deo terena, jer trojica napadača imaju ulogu da usmeravaju pas ka boku, tako što kretnjama zatvaraju linije dodavanja ka centralnim veznim igračima protivnika.

Očekivana postava: Ward – B.Davies, Mepham, Ampadu – Ramsey, Morel (Allan), N.Davies, Roberts – James, Wilson, Bale

Izostanci: Po izjavama selektora, tim je kompletan i svi igrači su spremni za duel.


Selekcija Švajcarske drugi je favorit grupe i njihov rezultat u mnogome će zavisiti od meča sa Velsom, više o sastavu tima pročitajte na TIM ŠVAJCARSKE. Oni su u pripremnom periodu imali tri meča, pobedili su Finsku 3:2, SAD 2:1 i Lihtenštajn 7:0.

Očekivani stil igre na meču: Selekcija Švajcarske u svom napadu najviše se oslanja na igru po boku, verovatno zbog činjenica da su im bočni igrači odlični u prodoru i centaršutevima, u većini situacija Švajcarska će počinjati napade od pozadi, gde će pokušati da izazovu protivnika da izađe visoko, kako bi bočni igrači Švajcarske izašli visoko i uz dobro pozicioniranje veznih igrača i napadača, kreirali bi trouglove koje bi mogli da iskoriste u sledećoj fazi napada. U napadu će se bočni štoperi ponekad ubacivati ka gore, naročito ako tu ulogu bude imao Rikardo Rodrigez po levoj strani, što će stvarati višak po toj strani terena. Veliku slobodu u kretnjama ima Shaqiri, koji čeka lopte u međuprostoru i onda svojim indvidualnim kvalitetima nastoji da samostalno završi akciju ili asistira bolje pozicioniranim saigračima.

Što se tiče odbrane, Švajcarska se sjajnim postavljanjem svojih igrača vrlo često nalazi na liniji pasa i dosta lopti bude presečeno, po čemu imaju jako dobre statističke parametre među evropskim selekcijama. Vrlo često ćemo videti da Švajcarci dozvoljavaju svojim protivnicima udarce ka golu, ali to rade tako što pozicije iz kojih dozvoljavaju udarce nisu baš najbolje, što pokazuju i statistike po kojima primaju jako malo golova. Prilikom napada sa bokova rivala, nastojaće da naprave situacije gde će imati prednost jednog igrača i uz presing pokušati da povrate loptu u svoj posed, upravo ove situacije mogu im napraviti problem sa suprotne strane terena, jer se ovakvim pomeranjima ostavlja dosta prostora sa jedne strane.

Očekivana postava: Sommer – Rodriguez (Schar), Akanji, Elvedi – Mbabu, Zuber (Rodriguez) , Xhaka, Freuler, Shaqiri, Seferović, Gavranović (Embolo).

Izostanci: Nema povređenih igrača u timu.


Međusobni mečevi: Odigrali su do sada četiri meča u istoriji, skor je 1 pobeda Velsa i 3 pobede Švajcaraske uz gol razliku 3:8.


Predlog za klađenje: Duel između dve selekcije kojima će od rezultata ovog meča dosta zavisiti i nastavak takmičenja, iako je Švajcarska blagi favorit i očekuje se da ona bude ta koja će imati blagu terensku inicijativu, upravo činjenica da Vels ima jako brze igrače i nastoji da igru prebaci na bok uz jako dobru kontru, mogu nas navesti da i oni imaju svoje šanse u ovom susretu. Naš predlog je igra VG2 (pada više golova u drugom poluvremenu) po kvoti 2,20.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje