subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO U21 – FINALE: Nemačka – Španija (najava utakmice)

20:45 Nemačka U21 – Španija U21 (EURO 2017 – Finale)

 

Večeras od 20 časova i 45 minuta na stadionu “Krakovija“ u Krakovu odigraće se finalna utakmica Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godine koje se održava u Poljskoj, a sastaće se mlade reprezentacije Nemačke i Španije

Stadion: “Krakovija“ (kapaciteta 15 016 mesta)

Sudije: Benua Bastjen (FRA) – Frederik Haket (FRA), Hičam Zakrani (FRA)


Nemačka

Put do finala:

Nemačka je do finala stigla sa manjim poteškoćama. Grupnu fazu završili su osvajanjem 2. pozicije u grupi C (učinak 2-0-1, gol razlika 5:1), a tek u grupi drugoplasiranih ekipa zbog bolje gol razlike (+4) u odnosu na Slovačku (+3) i Portugal (+2) stigla do nokaut faze, tačnije do polufinala. U polufinalu usledio je težak susret sa Engleskom koji nakon regularnih 90 minuta nije iznedrio pobednika, bilo je 2:2. Produžeci takođe nisu doneli pobednika, pa je Nemačka tek nakon izvođenja jedanaesteraca uspela da izbori plasman u finale. Tragičar je bio vezista Engleske – Nejtan Redmond koji je bio neprecizan na poslednjem šutiranju u penal seriji.

Izjava selektora (Stefan Kunc):

“Od početka smo govorili da želimo da se merimo sa najboljima. Suočili smo se sa Italijom, Engleskom i sada Španijom. To je sjajan izazov. Igraćemo kao što smo igrali tokom ostalih utakmica, držaćemo se svoje filozofije, ali ćemo se i adaptirati novom protivniku.“

Mogući sastav (4-2-3-1):

Polersbek – Toljan, Jung, Kemf, Gerhart – Haberer, Arnold – Filip, Mejer, Gnabri – Plate

-Dejvi Selke (4n/2g/1a) je lakše povređen još od utakmice protiv Engleske, zbog čega je teren napustio u 63. minutu. U četvrtak je prisustvovao treningu, ali ga nije odradio do kraja.

Niklas Stark (3n/0g/0a) takođe nije odradio ceo trening, ali postoji mogućnost da nastupi umesto Hideona Junga, ukoliko selektor proceni da je spreman.


Španija

Put do finala:

Španija je do sada jedina reprezentacija koja je slavila na svakoj odigranoj utakmici i tokom grupne faze i u polufinalnoj utakmici. Može se reći da uopšte nisu imali problema da dođu do finala pošto su u grupi B zauzeli 1. poziciju (učinak 3-0-0, gol razlika 9:1), ispred drugoplasiranog Portugala. U polufinalu sastali su se sa Italijom, koju su nakon nerešenog prvog poluvremena ponizili rezultatom 3:1. Do izražaja najviše je došao fudbaler Atletiko Madrida – Saul Niguez, koji je postigao het trik i tako postao trenutno najbolji strelac takmičenja.

Izjava selektora (Albert Selades):

“Mislim da su sjajni protivnici. Uz dužno poštovanje prema Portugalu i Italiji koje su sjajne ekipe, ali Nemačka je u finalu. Čuda ne postoje, tamo je veliki broj talenata i moramo da uradimo nešto više u odnosu na utakmicu sa Portugalom i Italijom. Spremni smo da izađemo na crtu Nemačkoj u najboljem raspoloženju.“

Mogući sastav (4-3-3):

Kepa – Beljerin, Mere, Valjeho, Honi – Saul, Ljorente, Sebaljos – Deulofeu, Sandro, Asensio

-Španija u finale ulazi sa potpuno kompletnim sastavom.


Prognoza:

Večeras nas očekuje duel dve nakvalitetnije ekipe takmičenja. Iako je Nemačka imala problema na putu do finala, njihov kvalitet ne sme da se spori, dok sa druge strane Španija je pokazala više od svih ostalih ekipa i može se reći da bi eventualno osvajanje trofeja bilo i više nego zasluženo. Reč je o duelu ekipe koja je agresivna u odbrani i kreativna na svim delovima terena i sa druge strane ekipe koja ima najbolju defanzivcu na prvenstvu iako igra sa praktično 5 napadača.

[X2&GG] 2,20 (remi ili pobeda Španije uz bar po gol i jedne i druge ekipe)

[Španija osvaja EURO] 1,40


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje