četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evorkup: Cedevita na teškom gostovanju u Nemačkoj

Pred košarkašima Cedevite Olimpije je nova i zahtevna provera, u kojoj će pokušati da produže niz uspeha. Ljubljanski zmajevi u sredu od 19.30 u Nemačkoj gostuju Ulmu u okviru 13. kola Evrokupa.

Izabranici selektora Jurice Golemca zabeležili su dve uzastopne pobede u poslednja dva meča. Prvo su Zmajevi prošle srede u Evropskom kupu savladali turski tim Fruti Ekstra Bursaspor na domaćem parketu, a u nedelju su u regionalnom takmičenju bili bolji i od Igokee m:tel. Ljubljančani su u oba meča prikazali veoma dobru igru u napadu, samo su u drugom poluvremenu okršaja sa ekipom Laktaša aktuelni šampioni Slovenije prešli u nižu brzinu, ali su ipak slavili pouzdanu pobedu.

Ratiopharm Ulm, koji sa klupe predvodi bivši kapiten reprezentacije Slovenije Jaka Lakovič, sakupio je šest pobeda i doživeo šest poraza do 13. kola 7DAIS Evrokupa. U 10. kolu Nemci su u Podgorici pobedili Budućnost VOLI sa 89:68, a u 11. kolu Virtus Segafredo Bolonjo je na domaćem parketu pobedio 84:68. U 12. kolu morali su da priznaju pobedu u Veneciji Umani Rejeru, koji je slavio pobedu sa 89:79. Najefikasniji košarkaš u redovima Ulma bio je Semaj Kriston, koji je utakmicu završio sa indeksom valorizacije 24, a najbolji strelac Sindarijus Tornvel sa 21 poenom.

Košarkaši Ulma odlično nastupaju u nemačkom nacionalnom šampionatu, gde posle 19 utakmica na tabeli zaostaju samo iza Evrolige Bajerna. Ratiopharma trenutno ima 14 pobeda, jednu manje od Bajerna. Ulm je poslednji put stao na parket u ponedeljak i pobedio Oldenburg sa 86-78 u 20. kolu na svom terenu. Sindarijus Tornvel je za 38 minuta igre postigao 19 poena i 13 skokova, dok je Semaj Kriston dao šest asistencija uz 18 poena.

Ekipe su se prvi put ove sezone odmerile međusobno u četvrtom kolu, a u Stožicama smo do pobednika došli tek posle dva produžetka. Napet obračun, u kojem su gosti već posle 20 minuta igre vodili sa 48:31, Ljubljančani su posle glavne pauze krenuli u preokret u svoju korist. Zmajevi su iznudili oba produžetka, a posle 50 minuta igre na semaforu je stajalo 101:96 u korist Ulma. Jaka Blažič je postigao 26 poena, Edo Murić 21, a Džejkob Pulen 20. S druge strane, Jaron Blosomgejm je postigao 26 poena i sakupio 11 skokova.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
Ulm je veoma disciplinovan tim, a na spisku igrača se nalaze četiri košarkaša koji su u karijeri već igrali u NBA ligi. Tim je sastavljen od veoma dobrih igrača, a Ulm ima odličnu sezonu, tako da definitivno nije lak meč pred nama. Moramo da igramo disciplinovano, a istovremeno brzo i čvrsto u odbrani.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje