petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Budućnost pobedom može do 2. mesta!

Nakon velikog trijumfa u ABA ligi, „plavo bijeli“ su obradovali svoje navijače još jednom pobjedom u gostima protiv Ulma i time zacementirali svoje mjesto u TOP 16 fazi Evrokupa.
Iako su prvu četvrtniu protiv njemačke ekipe otvorili loše, košarkaši Petra Mijovića su uspjeli da se vrate u meč i na kraju slave.
Nikola Ivanović i Melvin Edžim su predvodnici dobrih igara Budućnost Volija nakon reprezentativne pauze, ali i ostali momci daju svoj doprinos.
U meču sa Metropolitans ekipom imamo priliku da pobjedom sebi obezbijedimo drugo mjesto u grupi.
Dobra stvar za našu ekipu da je imerativ pobjede pobjedom u Ulmu sklonjen, ali svakako treba očekivati od čete Petra Mijovića da svaki meč odigra na najvišem mogućem nivou.
O protivniku: 
Jedna od najbitnijih stvari u francuskoj ekipi u odnosu na prvi meč sa nama je taj što u rosteru nema više jako neugodnog beka Roba Greja. Američki košarkaš je odlučio da karijeru nastavi kod bivšeg selektora Crne Gore Zvezda Mitrovića u ekipi Monaka.
Kao zamjena za njega stigao je Arči Gudvin, nekada 29. pik NBA lige i košarkaš Feniks Sansa, Nju Orleans Pelikansa i Bruklin Netsa.
Riječ je o eksplozivnom beku koji ima sjajan ulaz, koji je sjajan atleta, ali sa druge strane mu nedostaje precizan šut sa perimetra.
Prvu utakmicu za francuski tim je odigrao upravo protiv Mornara, i uspio je da skupi čak 10 skokova i da ima 10 poena.
Egipatski centar Marei Asem uspio je da „izgura“ Vitalisa Šišoka iz startne postave. Asem je noćna mora za protivničke centre pogotovo u ofanzivnom skoku.
Entoni Braun je najveća opasnost spolja. Američki košarkaš šutira 52,8 odsto za tri poena ove sezone u Evrokupu (19 od 26).
Interesantan je doprinos Bastiena Pinoa, koji u Francuskoj ima samo 3 poena po meču ali je zato u Evrokupu raspoloženiji sa 11,5 poena.
U ekipu se i poslije dužeg odsustva zbog povrede vratio i bosansko-hercegovački košarkaš Miralem Halilović, koji tek ulazi u formu. Riječ je o momku koji je zadnjih godina jedan od ubjedljivo najefikasnijih košarkaša francuske PRO A lige.
Ekipa koju preodvodi Slovenac Jure Zdovc odlična je u odbrani ove sezone, pa tako u Francuskoj najmanje primaju poena po meču (66,3) dok su u Evrokupu u ovom parametru osmi (78,4).
Francuska ekipa se inače nalazi na mini-turneji po Crnoj Gori, jer su u srijedu gostovali u Baru, pa su krenuli ka Podgorici.
Forma protivnika: 
Metroplotans igra odlično u Francuskoj ligi i imaju samo jedan poraz od Burga koji se desio u poslednjim sekundama meča.
U Evrokupu su nakon dva strartna poraza od Unikahe i nas, naređali sve pobjede (pobjedivši i u Unikahu u Parizu), da bi posljednji meč od Mornara izgubili.

H2H: Budućnost VOLI i Metropolitans su odigrali samo jedan duel do sada, upravo u Evrokupu ove sezone, i naši momci su slavili u Parizu 83:89, uz sjajnu partiju Vilija Rida.


Izvor: KK Budućnost

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje