četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Budućnost pred velikim izazovom

Dvostruki program u Ljubljani, pa Čačak i na kraju Bolonja – košarkaši Budućnosti seriju gostovanja završavaju u utorak od 20 i 30 protiv najjačeg rivala u Evrokupu.

Reputaciju prvog favorita takmičenja Virtus je u dosadašnjem delu sezone maksimalno opravdao – maksimalnim učinkom na 12 mečeva. U Top 16 fazi ostvarili su pobede nad Cedevitom Olimpijom kod kuće (90:76) i Burgom u gostima (99:87).

Srećni smo što sa vrhunskim timom možemo da igramo važnu utakmicu. Njihov individualni kvalitet je ispred svih u Evrokupu, dovođenjem Belinelija, ranije Teodosića i Stefana Markovića, govori da im je cilj plasman u Evrokup. Ali, ni u jednu utakmicu, ni sa evroligaškim timovima, nismo ušli sa bijelom zastavom. Veoma poštujemo Virtus, trenera Đorđevića, ali imamo i veliko poštovanje prema sebi. Ako uspijemo da se osvježimo i ako budemo na nivou dobrih izdanja iz ove sezone, možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu i da budemo i u igri za pobjedu”, kazao je trener Petar Mijović.

Budućnost je na startu bila ubedljiva protiv Burga u Morači (108:80), zatim jeizgubila od Cedevite Olimpije u gostima (74:71).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje