petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Mornar se ne predaje, ali oslabljen u Španiji

Mornar igra poslednju utakmicu druge faze takmičenja u Evrokupu, koja odlučuje o plasmanu Barana u četvrtfinale.

Mornar je na odlučujući meč otputovao bez dva najbolja igrača, bekova Pulena i Vajtheda, i bez centra Hamiltona.

Da se ABA ligaš plasira dalje, moraju da dobiju sa više od deset razlike i da, istovremeno, UNIKS savlada Gran Kanariju u gostima.

Dok ima nade ne smijemo se predavati. Utakmica je veliki izazov za nas. Najgore je što ne zavisi sve od Mornara. Čak i u slučaju naše pobjede preko deset razlike, da bismo išli dalje potrebno je i da Gran Kanarija izgubi kod kuće od UNIKS-a. Ući ćemo u taj duel bez bilo kakvih kalkulacija, da probamo da odigramo najbolje što možremo u postojećem sastavu. Nedaće nas ne mimoilaze. Pored izostanka Pulena i Vajtheda, sada se povrijedio i Hamilton tako da i on ostaje u Baru. Šta je tu je, nema predaje, nema ni pomisli o bijeloj zastavi. Daćemo sve od sebe, pa i ako, eventualno, to bude naša posljednja utakmica ove sezone u Evrokupu, da se na častan način oprostimo“, ističe Pavićević.

I Andori duel sa nama odlučuje o plasmanu među osam najboljih. Prvu utakmicu u Baru izgubili smo nesrećno, ali to je sport, nema srećnih i nesrećnih pobjeda ili poraza, nego dobija ekipa koja da poen više i samim tim pobjeđuje zasluženo. Probaćemo da iskoristimo neke slabosti rivala, iako se radi o jako kvalitetnoj ekipi koja već godinama igra u najjačoj, ACB ligi Španije. Ali, i mi smo spremni za nadigravanje. Istina, ostaje žal što nećemo biti kompletni, jer bi bila drugačija situacija, i sada u borbi za prolazak u četvrtfinale Evrokupa i za plej-of ABA lige. Ukoliko napravimo rezultat koji nas vodi dalje to bi bilo, zaista, kao jedan lijepi ljetni san“, zaključio je Pavićević.


Izvor: KK Mornar

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje