četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Partizan i na Trento sa krnjim sastavom

Jako teška sezona za Partizan nikako da postane iole lakše. Baš kada je došao momenat za glavne borbe u Evrokupu za prolazak u četvrtfinale, crno-bele je po ušima udario maler i serija povreda. Ne da im se, pa se ne da. Naredni meč Partizana biće 3. marta, a igraće ga prilično desetkovan, kao što je to bilo protiv Zadra.

Nadaju se crno-beli da bi Markus Pejdž (oporavlja se od povrede Ahilove tetive) mogao da zaigra na toj utakmici i to bi bilo veliko pojačanje. On je bio sa timom i u Zadru, ali nije igrao.

Sa druge strane, u Beogradu su ostali Novica Veličković (zglob), Vil Mozli (povreda mišića) i Erik Mika koji je imao problema sa laktom. U celoj toj seriji problema dogodio se i novi. Rade Zagorac se povredio u Zadru, ali kako smo mogli da čujemo, nije u pitanju teža povreda i mogao bi da zaigra protiv Trenta.

Šta trener Partizana, Sašo Filipovski, kaže o meču i porazu od Zadra posle produžetka, te o zdravstvenom stranju ekipe? Najavljuje da će u Italiji računati na isti tim kao protiv hrvatskog predstavnika.

Napravili smo mnogo grešaka tokom meča, nismo iskoristili prilike koje smo imali da prelomimo meč. Morali smo da odigramo mnogo bolje da bi stigli do pobede u Zadru, pre svega u odbrani. Vremena za neku veliku analizu nema, moramo da se osvežimo, imamo problema sa povredama, u ovom sastavu idemo u Italiju gde ćemo odmeriti snage sa Trentom u TOP 16 fazi Evrokupa. Očekujem da se borimo od prvog do poslednjeg minuta, da odigramo daleko kvalitetnije u odbrani, nego što je to bio slučaj protiv Zadra“, rekao je Filipovski.

Kakva je situacija u Partizanovoj grupi?

Podsećamo da Partizan do plej-ofa može već u predstojećem kolu, ukoliko savlada Trento, a Lokomotiva izgubi u Parizu. Tada bi bio drugi sa skorom 3-2, iza Metropolitana (4-1), uz pobedu više od Italijana. Crno-beli sigurno idu dalje sa dve pobede, a ukoliko Lokomotiva bude bolja od Metropolitana u sledećem kolu, srpski klub bi u četvrtinale mogao i kao osvajač grupe.

Timovi koji u četvrtfinale odu iz ove grupe, „ukrstiće“ se sa ekipama iz grupe H, u kojoj je vodeći Uniks sa skorom 4-0, a prate ga Andora (2-2), Gran Kanarija (1-3) i Mornar (1-3). Zbog toga je važno i ko će sa koje pozicije u četvrtfinale.

Zanimljivo je da je Partizan zbog cele situacije dao minutažu trojici mladih igrača protiv Zadra. Igrali su Lazar StefanovićĐorđije Jovanović i Nikola Radovanović koji je proveo preko 12 minuta na parketu, a čak se upisao u strelce kada je dao važnu trojku na kraju utakmice.


Izvor: Mozzartsport

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje