subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Partizan na teškom gostovanju u Rusiji

Partizan NIS u sredu igra meč 3. kola Top 16 faze Evrokupa u Krasnodaru! Rival crno-belih biće ekipa Lokomotive Kubanj sa kojim su i prošle sezone odmerili snage u okviru prve faze kontinentalnog takmičenja. U prvom meču u Beogradu, Partizan NIS je slavio, dok je u utakmici 10. kola grupne faze Lokomotiva odnela pobedu u Krasnodaru.

Ekspedicija Partizana je već u ponedeljak otputovala za Rusiju, a u Krasnodar su preko Moskve stigli posle ponoći po lokalnom vremenu.

Pred sutrašnji duel, trener Partizana NIS Saša Filipovski ističe:

„Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom. Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije“, poručio je Filipovski.


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje