četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Partizan NIS pokušava da iščupa sezonu u Italiji

Nastavlja se 7Days Evrokup! U 5. kolu grupe F, top 16 faze kontinentalnog takmičenja, košarkaši Partizana NIS će u sredu, 3. marta od 20 časova igrati u Italiji protiv Trenta (20:00, direktan prenost na TV Sport Klub) Prvi ovosezonski meč između Partizana i Trenta, odigran je 13. januara u Hali sportova „Ranko Žeravica“, a Parni valjak je trijumfovao sa 71:43.

Nakon 4 odigrana kola, obe ekipe imaju učinak od po dve pobede i dva poraza, a uprokos brojnim problemima sa povredama igrača, crno-beli veruju u uspeh.

„Svesni smo značaja utakmice protiv Trenta. I mi, kao i oni, imamo dve pobede i dva poraza u Evrokupu, s tim što smo ih na meču u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tom pobedom ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u Top 8, što nam je krajnji cilj i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i  da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale.  Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo“, istakao je bek Partizana NIS, Uroš Trifunović.

Trener Partizana NIS, Saša Filipovski pred sutrašnji duel kaže:

„Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu. Mladi igrači doneli su novu energiju u tim i željni su da rade i napreduju, a sa njima radimo i individualno. Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše. Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju 1 na 1. Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču“, poručio je Filipovski.


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje