četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Pojačani NBA igračem protiv prošlogodišnjeg evroligaša

Danas je na programu 2. po snazi košarkaško takmičenje – Evrokup. Odigraće se 11 utakmica, a najavu za meč ALBA-Partizan možete pročitati ovde.


U glavnom gradu Francuske od 20:45 odigraće se meč između Levallois Metropolitains i Darussafake.

Parižani su se ove sezone pojačali iz NBA pošto su doveli u svoje redove iskusnog Boris Diawa. Takođe, tu je i prekaljeni 36.godišnji Florent Pietrus, kao i Klemen Prepelić koji je ovog leta igrao fenomenalno za selekciju Slovenije.

Sa druge strane, Darussafaka je evidentno slabija nego prošle godine, ali je uz trenera David Blata uspela da sačuva Scottie Wilbekina i Furkana Aldemira koji ima NBA iskustvo. Ostatak ekipe je kompletno nov, a doveli su igrače poput Will Cummingsa (Aris), JaJuan Johnson (Cantu), Michael Erica (Bilbao).


Pariz je loše startovao u ligi gde imaju skor 1-3 (ali gubili su od ekipa poput Monaca i od Limoges-a u produžecima. Sa druge strane, Dacka je odigrala odlično pripremne utakmice gde su pobedili i Efes i Pao, ali su u prvenstvu izgubili od Tofasa dosta ubdeljivo.


S obzirom da je prvo kolo, teško je prognozirati ali mi naginjemo ka kontrahendikepu koji iznosi 2.5 na Paris čisto zbog domaćeg terena i pune hale.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje