petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Čemu Zvezda može da se nada u duplom kolu?

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u utorak u Milano, gde ih očekuje meč 9.kola Evrolige protiv Armanija. Da zadatak po crveno-bele bude dodatno teži, odmah nakon tog gostovanja koje je na programu u sredu od 20.45 časova,  sledi i put u Barselonu gde ekipu Crvene zvezde u petak čeka i meč 10.kola protiv trenutno vodećeg tima na tabeli.

Crveno-beli u Milano stižu u utorak u večernjim časovima, a meč protiv ekipe koja je i ove sezone uložila značajne resurse kako bi napala vrh Evrolige, biće izazov za crveno-bele, bez obzira na činjenicu da je naredni rival “preskočio” utakmicu sa Himkijem zbog lažno pozitivnih testova na Covid-19.

Crveno-beli su u utorak prema ustaljenoj proceduri obavili obavezna testiranja, a u popodnevnim časovima kompletni i u najjačem sastavu kreću put Milana na meč sa Armanijem.

Trener Crvene zvezde mts Saša Obradović:

Igramo utakmicu protiv ekipe koja je napravljena za Fajnal For i tu nema nikakve tajne. Na svakoj poziciji gramo imaju ogroman kvaliteti sa svake od tih pozicija nam stiđe pretnja. Vratio se Panter, malo pre njega i još nekoliko igrača, znači dočekuje nas tim koji je kod kuće favorit, i koji će nas dočekati u najboljem izdanju jer su zbog ove konfuzije sa testovima imali prilike da se osveže, treniraju, odigrali sui  jednu utakmicu u nedelju.  Ipak, očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo se boriti svih 40 minuta”, rekao je trener crveno-belih.

Marko Simonović je u nedelju obeležio veliki jubilej, odigrao je 300.utakmicu u crveno-belom dresu, i bio je jedan od najzaslužnijih zato što su crveno-beli utakmicu sa Splitom završili pobedom, i pored dosta uspona i padova:

“Protiv Armanija ćemo morati mnogo bolje nego u nedelju… Iskusna ekipa koju vode Serhio Rodrigez i Vladimir Micov, stigli su Panter, Dilejni, iskusni Hajns i Datome.Na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača.  Ovo je vrlo iskusna ekipa stvorena da napravi rezultat odmah. Njih je u jednom trenutku kao i mnoge druge ekipe “presekla”  korona, sada su imali i te lažne rezultate, ali su u utakmici sa Kantuom pokazali u nedelju da ta pauza nije ostavila mnogo traga. Očekuje nas mnogo težak posao, i prvo i osnovno je da uđemo čvrsto u utakmicu, i posebno da ne dozvoljavamo nikakve padove u igri, jer se to često ponavljamo, ovakvi padovi na tom nivou ne praštaju. Za početak, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, samim tim imati i šansu da dođemo do bodova”, rekao je najiskusniji igrač crveno-belih.

Odmah nakon meča u Milanu, kompletna ekspedicija crveno-belih se seli u Barselonu.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje