četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Da li Zvezda može da veže 2 pobede?

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su iz Milana za Barselonu na utakmicu 10.kola Evrolige.

Crveno-beli nakon još jedne velike pobede u elitnom takmičenju, nisu imali vremena ni dobrano da se odmore pred nove velike napore i iskušenje, a utakmica sa trenutnim liderom na tabeli – ekipom Barselone.

Crveno-beli će meč sa aktuelnim liderom Evrolige odigrati u dvorani „Blau Grana“ u petak sa početkom u 21 sat.

Ekipa koja predvodi Šarunas Jasikevičijus igra izvanredno u Evroligi, a nakon problema sa virusom koji nije zaobišao ni deo ekipe i stručnog štaba Barselone, domaćin će kompletan predvođen prvom zvezdom ekipe Nikolom Mirotićem dočekati crveno-bele.

Ovo će biti 9. meč dva kluba u Evroligi, do sada “blaugrana” vodi sa 6-2 u pobedama. Prošle sezone, crveno-beli su odigrali fantastičnu utakmicu u Barseloni i bili na jednu loptu od pobede.

Trener Saša Obradović:“ Igramo protiv još jedne ekipe koja je favorit za TOP 4. Puno kvaliteta na svakoj poziciji. Igraju kod kuće, imaju ulogu favorita.Kada igramo protiv ekipa koje su uslovno rečeno „na papiru“ bolje, vrlo je važno i kakav utisak ostavljate. Očekujem da odigramo dobro, i zašto da ne – da iznenadimo ako nam se ukaže šansa“ rekao je trener crveno-belih.

Prvotimac Marko Jagodić-Kuridža: „ Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Dolazimo u Barselonu u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Milanu. Ali to ne znači da idemo tamo sa namerom da ne odigramo dobru,čvrstu  utakmicu, i pokušamo da iznenadimo Barselonu. Igraju sjajno, što se vidi i po njihovom plasmanu na tabeli. Prvi su i to zasluženo. Popunjeni su na svim mestima, ne zna se odakle preti veća opasnost i svako u rukama te večeri može da ima veliki broj poena u rukama.Predvodi ih Mirotić fantastičan igrač, ali daleko da su ostali manje kvalitetni. Moramo da odigramo kao u Milanu konstantno i strpljivo i imaćemo našu šansu“, rekao je krilni centar crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde nakon velikog trijumfa u dvorani „Mediolanum Forum“ u Milanu i utakmice u „Blau Grani“ vraćaju se u subotu u popodnevnim časovima u Beograd, ali se težak niz utakmica nastavlja mečevima u ponedeljak u ABA ligi i Evroligi protiv ekipe EFES-a.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje